PSD contesta la CCR legile asumate de Guvern, daca pica motiunea

Joi, 03 Iunie 2010, ora 15:00
2568 citiri
PSD contesta la CCR legile asumate de Guvern, daca pica motiunea

PSD va contesta la CCR legile asumate de Guvern daca sunt respinse motiunile de cenzura, sustine senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu.

Senatorul a precizat ca parlamentarii social-democrati nu vor depune amendamente la proiectele propuse spre asumare.

"In cazul in care motiunile initiate de PSD nu vor trece, propunerea Departamentelor partidului este sa atacam la CCR legile respective ( asumate de Guvern, n.r.). Ni se vorbeste din nou de sacrificii exact cum ni se vorbea inainte de 1989, atunci stiam ca parintii si noi vom fi generatii de sacrificiu, iata ca de acum si copii nostri vor fi o noua generatie de sacrificiu si vor trebuie sa plateasca factura incompetentei Guvernului Boc", a spus Olguta Vasilescu.

Totodata, senatorul PSD a sustinut ca exista sanse foarte mari ca motiunea sa treaca, unii dintre parlamentarii PDL urmand sa voteze motiunea de cenzura "la vedere". " Avem sanse foarte mari ca aceasta motiune sa treaca. Suntem in discutie cu mai multi parlamentari care vor sa vina alaturi de PSD, pe o parte dintre ei ii vom primi, pe altii nu, pentru ca trebuie sa tinem cont si de ceea ce doresc filialele. (...) I-am vazut pe parlamentarii PDL cum voteaza in comisii, atunci cand sunt la adapostul comisiilor si nu este votul in plen, ca sa-i vada liderii de grup, va asigur ca voteaza alaturi de opozitie", a mai declarat Olguta Vasilescu.

La randul sau, deputatul PSD, Ioan Cindrea, a precizat ca social-democratii nu vor face amendamente la proiectele de legi asumate de Guvern, deoarece aceatea "in ansamblu trebuie respinse". Social-democratul a sustinut ca sesizarea CCR va invoca faptul ca legea care va reduce pensiile incalca principiul neretroactivitatii legii si faptul ca ar contraveni unor serii de decizii ale Curtii. "Suntem pentru renuntarea pensiilor parlamentarilor, dar nu putem fi pentru reducerea pensiilor ocupationale prin care sunt reduse si recalculate pensiile militarilor", a mai spus Cindrea.

El a mai afirmat ca motiunilor de cenzura ale social-democratilor le vor fi atasate, in anexa, propunerile de masuri alternative atat ale PSD+PC, cat si ale PNL. Cindrea a mai precizat ca in privinta impozitului progresiv pe venituri, pe care il sustine PSD, cele trei praguri se vor aplica in proportie de 15% pentru cei cu venituri sub salariul mediu brut, 25% pentru persoanele cu venituri peste salariul mediu brut si 35% pentru cei cu venituri peste 3.000 - 3.500 de lei. Deputatul a sustinut ca printr-o astfel de impozitare veniturile la buget ar creste cu 25%.

Citeste si:
CCR critică Parlamentul pentru o hotărâre privind starea de alertă: „Adaugă în mod nepermis la textele constituţionale”
CCR critică Parlamentul pentru o hotărâre privind starea de alertă: „Adaugă în mod nepermis la textele constituţionale”
Curtea Constituţională susţine că modificările adoptate de Parlament la o hotărâre de guvern din 2020 privind starea de alertă adaugă în mod nepermis la textele constituţionale ce...
Deputat PSD: ”Iar i-a crescut lui Superman-Cîţu economia. Aşa e când pui un premier prăfuit”
Deputat PSD: ”Iar i-a crescut lui Superman-Cîţu economia. Aşa e când pui un premier prăfuit”
Deputatul PSD Marius Budăi a declarat că ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu încă nu a reuşit să simtă creşterea economică anunţată de Florin Cîţu, din moment ce a anunţat că nu mai...
Sursa: rNews
Comentarii
OSIRIS
rank 5
PSD - Partidul Prostănacilor Evanghelizati! Ei numai contestă, ei numai cenzureză, ei fac motiuni peste motiuni... . Pierd vremea prefăcanduse ca muncesc si ei ceva. LEPRE COMUNISTE!