PSD depune o noua motiune de cenzura cand va strange 236 de semnaturi

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 20:56
2322 citiri
PSD depune o noua motiune de cenzura cand va strange 236 de semnaturi
Foto: Anca Bundaru/ Ziare.com

PSD va depune o noua motiune de cenzura doar in momentul in care va strange 236 de voturi de la parlamentari, a declarat liderul social democratilor, Victor Ponta. El a afirmat ca vrea sa fie sigur ca aceasta motiune va trece, iar Romania scapa de Guvernul Boc.

"Ce vreau eu sa propun maine (luni n.red.) la sedinta Biroului Permanent e sa facem un alt tip de motiune, una populara daca vreti sa ii spuneti asa. Vom avea un text foarte scurt al motiunii de cenzura care va fi semnat de catre toti parlamentarii PSD. Dupa asta il vom transmite la toate grupurile parlamentare in primul rand la PNL, dar si la UDMR, PD-L, UNPR si independenti si vom spera sa obtinem 236 de voturi. Daca nu reusim sa le obtinem vreau ca in toata tara colegii mei sa se duca sa obtina semnaturi de la oameni din colegiile celor de PD-L. Sper ca prin asta sa obtinem semnaturi care sa le arate ca cetatenii isi doresc ca ei sa voteze motiunea de cenzura", a spus liderul social democrat la Realitatea Tv.

Victor Ponta a precizat ca motiunea de cenzura va fi depusa doar in momentul in care vor fi stranse semnaturile.

"Cand vom avea numarul de semnaturi atunci o vom depunde si nu stiu cand va fi asta. S-ar putea sa fie marti, miercuri, vineri sau in luna august sau septembrie. Insa atunci o vom depune pentru ca eu cred ca de o presiune de acest gen avem nevoie. Daca de mine nu le este rusine poate de cei care i-au ales sa le fie rusine", a mai spus acesta.

Victor Ponta crede ca in aceste vremuri se realizeaza prabusirea PD-L, care se autodistruge.

"Tot mai multi de la Cluj mi-au spus sa il dau jos pe Boc. Cu greu m-am abtinut sa nu le spun ca ei l-au pus acolo, nu eu", a mai mentionat social democratul.

PSD vine la Guvernare doar daca are in spate un vot popular

Victor Ponta a reiterat ideea ca PSD vine la guvernare doar daca are in spate un vot popular.

"Orice fel de masura in politica daca nu ai nici legitimitate nu ai nici credibilitate. Nu poti sa iei niste masuri dure asa cum se cer in vremuri de criza. Am vrea sa fie alt Guvern, nu stiu daca o sa fie mai putin corupt sau competent, dar va fi mai credibil decat actualul care are lipsa de minus infinit. Insa noi vrem sa il dam jos pe Boc ca atunci cand venim noi la putere daca se poate sa nu moara Romania. Noua s-ar putea sa ne prinda bine sa stam doi ani in Opozitie", a mai spus Ponta.

Presedintele PSD Victor Ponta spune ca nu isi doreste ca partidul sau sa guverneze cu PNL, deoarece este normal ca cele doua partide sa fie adversare din punct de vedere politic si ideologic, si i-a intrebat pe sustinatorii apropierii dintre PSD si PNL daca "iar facem magiun".

"N-o sa guvernam impreuna. De trecut, trecem peste orice; maine trecem, ducem motiunea noastra si la ei, sper sa se stranga numarul de voturi. Dar de guvernat, e o alta discutie (...) Dati-mi voie, cu ultimele ghilimele, cu "aroganta" partidului meu, sa imi doresc sa guvernez singur, sa obtin numarul de voturi si sa guvernam. Este o realitate care a existat in 2000-2004 si eu sustin acest lucru (...) Nu mai vreau aliante care sa se rupa", a declarat Ponta.

Celor de la UDMR li s-a promis ca Puskas va fi presedinte la CCR, dar au luat teapa

Ponta a mai declarat ca deputatii UDMR l-au votat pe candidatul PD-L la CCR, Stefan Minea, deoarece democrat-liberalii le-au promis ca Valentin Zoltan Puskas va fi presedintele Curtii, insa au fost pacaliti, au "luat teapa".

"Daca sunt corecte informatiile mele, cei de la UDMR si-au schimbat votul la Valer Dorneanu - stiti ca prima oara l-au votat pe Valer Dorneanu, dupa aia au stat pana la doua noaptea si l-au votat pe dl Minea, propunerea PDL - pentru ca (li s-a promis - n.r.) ca va fi propus dl Puskas presedinte al Curtii Constitutionale. I-au pacalit imediat! Nu stiu cum se traduce in maghiara ca si-au luat teapa!", a spus Ponta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ponta motiune cenzura, #depune motiune cenzura , #motiune
Comentarii
C
Cronos
rank 3
remarc ca de cind PSD este in opozitie alaturi de PNL, CCR conduce tara iar parlamentul vrea sa dea jos fie guvernul fie presedintele
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5