Variantă discutată de PNL și PSD: moțiunea să fie votată pe 1 octombrie, după congresul liberalilor SURSE

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 09:15
6362 citiri
Variantă discutată de PNL și PSD: moțiunea să fie votată pe 1 octombrie, după congresul liberalilor SURSE
Scopul taberei Cîțu este să împingă moțiunea după congresul PNL programat pe 25 septembrie FOTO Hepta

PNL, PSD și UDMR ar putea susține în ședința de azi a Birourilor Permanente ca moțiunea de cenzură să fie votată pe 1 octombrie, o săptămâna după congresul PNL și cu o zi înainte de congresul USR PLUS, susțin surse politice pentru ziare.com.

Scopul taberei Cîțu este să împingă moțiunea după congresul PNL programat pe 25 septembrie.

PSD a boicotat cele patru ședințe ale Birourilor Permanente după depunerea moțiunii de cenzură.

Plenul Parlamentului, convocat de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în care ar putea fi prezentată moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR, se întruneşte joi, de la ora 16,00.

De la ora 10,00 se vor reuni Birourile permanente pentru a stabili proiectului ordinii de zi şi a programului de lucru al şedinţei de plen reunit.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că a luat decizia, împreună cu preşedintele Senatului, de a convoca plenul Camerelor reunite, menţionând că este o obligaţie constituţională.

"Am luat decizia astăzi de a convoca plenul Camerelor reunite, împreună cu preşedintele Senatului. Vreau să fac câteva precizări, ca să fiu foarte bine înţeles: convocarea făcută de preşedinţii celor două Camere nu cuprinde ordinea de zi, nu este regulamentar ca preşedinţii, când fac convocarea plenului Camerelor reunite, să stabilească propunerea de ordine de zi. Pentru stabilirea proiectului ordinii de zi, vom convoca Birourile permanente reunite, care, în conformitate cu prevederile articolului 15 din regulamentul şedinţelor comune, au acest atribut de a stabili proiectul ordinii de zi. Este o obligaţie constituţională a preşedinţilor celor două Camere aceea de a convoca plenul pentru a permite respectarea Constituţiei", a afirmat Orban.

Orban a precizat că, chiar dacă nu se întruneşte cvorumul la şedinţa Birourilor permanente reunite, şedinţa plenului se va desfăşura.

#motiune cenzura, #congres PNL, #GUVERN CITU, #tabara citu, #PSD , #motiune