UNPR: Cei care au votat pentru motiunea de cenzura s-au auto-exclus din partid

Luni, 21 Iunie 2010, ora 18:59
1008 citiri
UNPR: Cei care au votat pentru motiunea de cenzura s-au auto-exclus din partid

Senatorul UNPR, Liviu Campanu, a declarat luni ca fostii lui colegi care au "tradat" si au votat motiunea de cenzura, iar "acum si plang pe la usi", ar fi trebuit sa stie ca in UNPR nu se glumeste cand vine vorba despre aplicarea deciziilor partidului".

"Daca am stabilit ca cine voteaza motiunea este exclus din partid, nu vad niciun motiv pentru care am fi actionat in alt mod. In opinia mea, la fel trebuie sa se intample si pe viitor. Nu avem nevoie de oameni ai micilor intelegeri sau de parlamentari care una spun si alta voteaza.

Decizia de excludere a parlamentarilor care au votat impotriva motiunii este una absolut normala. Biroul Politic Permanent National al UNPR a adoptat aceasta decizie prin vot, iar colegii care au votat pentru motiune cunosteau riscurile acestui vot. Practic, parlamentarii care au votat pentru motiunea de cenzura s-au auto-exclus din partid, votand impotriva UNPR", a declarat acesta, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Senatorul a reiterat ideea ca "unul dintre principiile de baza ale UNPR este respectarea cuvantului dat".

"Din moment ce BPPN a adoptat decizia de abtinere la vot, aceasta decizie trebuia respectata. Nu acceptam in UNPR oameni doar de dragul cifrelor statistice. Oricine intra in partid trebuie sa stie ca un cuvant dat se respecta, iar pretul nerespectarii acestor decizii poate fi chiar excluderea din partid.

Ne-am batut in interiorul coalitiei pentru cateva masuri sociale foarte importante. Am reusit sa obtinem pastrarea pensiei minime, a venitului minim garantat si a altor drepturi sociale. De aceea, voturile pentru motiune au fost, in primul rand, o ofensa adusa colegilor care s-au batut pentru aceste masuri", a mai precizat acesta.

Liviu Campanu spune ca "trebuie sa fie foarte clar ca in UNPR discutiile si dezbaterile sunt libere si democratice, dar aplicarea deciziilor luate este obligatorie.

"Democratia fara disciplina este la fel de nociva pentru un partid ca disciplina fara democratie. Din fericire, in UNPR avem un just echilibru intre cele doua. Orice concesie pe care am fi tentati sa o facem acum o vom plati scump pe viitor", conchide acesta.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...