Vladescu: Puteam sa mai mintim sase luni (Video)

Marti, 01 Iunie 2010, ora 16:50
4874 citiri
Vladescu: Puteam sa mai mintim sase luni (Video)
Foto: Realitatea TV

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a afirmat, in cadrul dezbaterilor din Camera pe tema motiunii PNL, ca romanii nu mai trebuie mintiti privind situatia economica asa cum s-a intamplat pana in 2009 si ca ei trebuie sa stie ca "Europa merge prost, iar Romania s-ar putea sa nu mearga bine".

Sebastian Vladescu a ripostat acuzelor din motiunea PNL spunand ca semnatarii au sustinut o guvernare vinovata pentru agravarea crizei economice.

"Trecutul nu poate fi schimbat, dar ar trebui sa ne invete. Primul lucru ce ar trebui sa ne invete este ca nu e bine sa minti. S-a promis foarte mult acum doi ani ca in Romania va fi crestere economica vesnica de peste 5%, ca vom putea da cresteri salariale de peste 25% anual, ca vom da la nesfarsit pensii crescute.

S-a promis foarte mult de catre cei care mi-au confirmat ce am spus in 2007, ca cei care iau aceste masuri le iau pentru ca stiu ca nu vor mai fi niciodata la putere", a declarat Vladescu la inceputul dezbaterilor din Camera Deputatilor.

Motiunea PNL impotriva lui Vladescu a picat la vot

"Motiunea nu are nici o legatura cu realitatea, ea nu discuta despre cauze, ignora efectele si vine cu solutii total fanteziste", a declarat Sebastian Vladescu, in fata parlamentarilor, in cadrul dezbaterilor motiunii simple depuse de PNL impotriva sa.

Din tot ceea ce s-a propus in aceasta motiune, exista lucruri care daca nu ar fi serioase, ar putea fi amuzante, a mai spus Vladescu, oferind exemple precum "netaxarea in zona contributiilor sociale a celor care angajeaza someri, modificarea legilor aplicate in zona evaziunii fiscale".

"Am facut deja aceasta lege si este o lege foarte dura. Vom modifica structura ANAF-ului si vom veni cu alta structura a Ministerului Finantelor", a precizat Vladescu.

Vladescu a declarat ca totul va fi public in legatura cu cheltuirea banilor publici si vor fi aflate salariile din sectorul bugetar.

"Totul va fi public, totul va fi afisat pe site-ul ministerelor, veti vedea salariile din sectorul bugetar", le-a spus ministrul Finantelor deputatilor dupa ce a aratat ca "ceea ce face Guvernul in acest moment este sa spuna adevarul".

In viziunea ministrului Finantelor, una dintre cele mai grele lupte a Guvernului la ora actuala este cea pentru reducerea aparatului bugetar.

"Romanii asteapta servicii mai bune de la mai putini angajati in sistemul bugetar. Stim ca este greu, ca exista o rezistenta solida din partea sistemului", s-a plans ministrul PD-L, in fata parlamentarilor.

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#motiune vladescu, #motiune PNL, #motiune simpla Parlament , #motiune