Deputatul PNL Florin Roman il compara pe Dacian Ciolos cu Liviu Dragnea: "Considera ca este indreptatita sa spuna ca el are un soi de drept de veto"

Joi, 17 Decembrie 2020, ora 07:13
5294 citiri
Deputatul PNL Florin Roman il compara pe Dacian Ciolos cu Liviu Dragnea: "Considera ca este indreptatita sa spuna ca el are un soi de drept de veto"
FOTO Florin Roman/Facebook

Liderul deputatilor PNL Florin Roman afirma ca gestul copresedintelui USR Dacian Ciolos "care considera ca este indreptatit sa spuna ca el are un soi de drept de veto asupra propunerilor facute de PNL nu este doar unul de agresiune la adresa PNL, ci si unul similar cu ce a facut Dragnea". "Am propus impreuna cu Dan Motreanu ca in negocierile viitoare sa fie clar stipulat ca noi nu ne implicam in numirile USR, dar si viceversa e valabila!", spune Roman.

"Suntem obligati ca politicieni sa tinem cont de votul romanilor, care au spus ca vor o guvernare de dreapta in jurul PNL, alaturi de USR si UDMR, ca ne place noua, sau nu!", afirma Florin Roman, miercuri seara, intr-o postare pe Facebook.

El spune ca a "tacut pe acest subiect" crezand ca se va discuta "civilizat, in baza rezultatelor", si ca "negocierile nu se fac atacand public prezumtivii aliati".

"Gestul domnului Ciolos care considera ca este indreptatit sa spuna ca el are un soi de drept de veto asupra propunerilor facute de PNL nu este doar unul de agresiune la adresa PNL, ci si unul similar cu ce a facut Dragnea! Am trait acel moment in care desi am fost desemnat de PNL sa ocup presedintia Comisiei de Administratie Publica, am asteptat un an si o decizie a CCR, pentru a primi ce mi se cuvenea. Atunci, Dragnea a spus: Da, este locul PNL dar nu cu...Roman! Speram sa nu mai traiesc un astfel de moment si din pacate, vad un gest similar la Dacian Ciolos. Din acest motiv, am propus impreuna cu Dan Motreanu ca in negocierile viitoare sa fie clar stipulat ca noi nu ne implicam in numirile USR, dar si viceversa e valabila!", adauga Roman.

El mai spune ca spera ca reprezentantii USR vor intelege ca "nu pot fi puse sub semnul indoielii nici cele 10 procente in plus ale PNL, nici ponderea de 55% a PNL in prezumtiva coalitie de dreapta".

"Doar prin buna credinta si respectarea vointei romanilor putem construi impreuna! Astfel de gesturi de agresiune nu fac bine dreptei si netezesc calea PSD spre guvernarea unei Romanii pe care pur si simplu a nenorocit-o!", scrie Roman.

Conducerile USR si PLUS s-au intrunit in sedinte separate miercuri seara pentru a stabili un mandat de negociere. Exista doua variante pe care le-ar putea propune partenerilor de coalitie si anume ca Florin Citu sa fie premier, PNL sa aiba sefia Senatului, iar Dan Barna sa fie presedinte al Camerei Deputatilor sau Dacian Ciolos sa fie premier, iar PNL sa aiba conducerea ambelor Camere ale Parlamentului, au declarat surse politice, pentru News.ro. Negocierile cu PNL si UDMR vor continua joi.

Mai exista si scenariul trei, unul care a fost discutat si la primele negocieri, respectiv ca functiile de premier si presedintii Camerei Deputatilor si Senatului sa fie impartite in mod egal intre PNL, USR-PLUS si UDMR, iar liberalii sa aleaga primii ce pozitie doresc, au adaugat sursele citate.

Ludovic Orban a declarat miercuri, dupa sedinta conducerii liberale, ca mandatul PNL la negocierile pentru formarea unei coalitii guvernamentale include doua variante - Florin Citu premier si Ludovic Orban presedinte la Camera sau Orban premier si Citu presedinte la Senat. Liderul liberalilor a precizat ca votul dat in Biroul Permanent National a fost un vot in unanimitate.

Dacian Ciolos da de inteles ca nu il vrea pe Orban premier: Este nevoie de un nou inceput in Romania

Dacian Ciolos cere sa se incheie cat mai repede "saga asta cu impartirea de functii" si solicita reformarea Programului de Rezilienta si Redresare, criticat de UE

Citește și:
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
Coaliția de guvernare nu elimină dar nici nu oferă pensii speciale către autoritățile locale, în ciuda promisiunilor, după ce ministerul de Finanțe a publicat o ordonanță care prevede...
Moscow Times: "Vrea nu vrea, Vladimir Putin nu va avea de ales decât să rânjească și să suporte suferința care va veni"
Moscow Times: "Vrea nu vrea, Vladimir Putin nu va avea de ales decât să rânjească și să suporte suferința care va veni"
Dmitri Peskov, bărbatul însărcinat cu împărtășirea opiniilor președintelui Vladimir Putin cu restul lumii, a negat săptămâna trecută că Rusia ar încerca să răstoarne guvernul...