Falca indeamna ONG-urile sa reactioneze fata de "agresivitatea" USL

Vineri, 17 August 2012, ora 20:13
2657 citiri
Falca indeamna ONG-urile sa reactioneze fata de "agresivitatea" USL
Foto: Arhiva

Primarul Aradului, Gheorghe Falca (PDL), indeamna ONG-urile si oamenii de cultura sa reactioneze fata de "agresivitatea" USL impotriva culturii, afirmand ca USL cedeaza doar la presiuni, "precum cele internationale din ultima vreme".

Gheorghe Falca a declarat, vineri, la sediul PDL Arad, in calitate de purtator de cuvant al Miscarii Crestin-Liberale (PDL+PER), ca in ultimele trei luni Guvernul Ponta "a demonstrat o agresivitate fata de cultura".

"Au fost agresivitati fata de Institutul Cultural Roman, fata de amplasarea bustului lui Corneliu Coposu la Arad, fata de Secretariatul de Stat al Cultelor si acum prin desfiintarea TVR Cultural. Romania va deveni singura tara care nu va avea un canal specializat pe cultura, ceea ce arata ca USL limiteaza dreptul la exprimare", a declarat Falca.

Primarul Aradului a indemnat ONG-urile, asociatiile si pe oamenii de cultura sa reactioneze fata de "atacurile USL impotriva culturii".

"Ii rog sa transmita scrisori catre USL cu punctele lor de vedere fata de aceasta agresivitate. Numai prin presiune poti rezolva unele probleme. USL cedeaza doar la presiuni, precum cele internationale din ultima vreme", a declarat Falca.

Edilul a spus ca la Arad va declansa "o campanie de informare" a cetatenilor, carora le va trimite scrisori acasa pentru a le prezenta proiecte locale a caror finantare a fost oprita de cand USL a preluat guvernarea tarii. Edilul a mentionat suspendarea finantarii pentru construirea a doua pasaje pe centura rutiera a orasului, parte din DN 7, si "blocarea" unui program de reabilitare a 307 kilometri de drumuri din judet.

Pe 10 august, Consiliul de Administratie al TVR a adoptat Programul de redresare economica a Televiziunii Romane, care prevede ca TVR Info si TVR Cultural trebuie sa isi inceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluata de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural ) si de TVR 3.

TVR Info si-a suspendat emisia miercuri, 15 august, la ora 23.59. Pe de alta parte, conducerea TVR nu a anuntat momentul in care TVR Cultural isi va suspenda emisia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Gheorghe Falca cultura, #Gheorghe Falca protest USL cultura, #Gheorghe Falca Arad cultura , #ONG