Opinii: B.U.B.A. lui Crin si Ponta

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 23:35
7119 citiri
Opinii: B.U.B.A. lui Crin si Ponta

Intr-o democratie se presupune ca Opozitia sa pazeasca interesele si drepturile cetatenilor ei, de derapajele pe care Puterea ar fi tentata sa le faca, dar si sa vegheze la dezvoltarea si bunastarea tarii. Fiind Opozitie, resursele ii sunt limitate si nimeni nu se asteapta sa faca mai mult decat ii permit parghiile si legile.

Insa, cand si din cauza greselilor ei, Puterea isi permite sa incalce drepturile si libertatile cetatenilor si sa-i saraceasca, atunci clasa politica si-a dat masura intregului talent.

Si Ponta si Crin sunt suparati de dimineata pana seara pe regimul B.U.B.A., dar uita in fiecare secunda amandoi ca ofertele si alternativa pe care le pun la dispozitie romanilor nu difera aproape cu nimic de ceea ce a prezentat partidul care acum se afla la guvernare.

Ori nu asta au facut toti politicienii nostri in cei 20 de ani? Nu au incercat ei sa "cucereasca poporul" cu fel si fel de iluzii despre care stiau prea bine ca nu au sorti de izbanda? Cine, daca nu ei, veneau in campanie si trambitau de dimineata pana seara pe toate posturile si prin toate orasele tarii mesaje populiste, pline de minciuni, turnand in urechile electoratului exact ceea ce acestuia ii placea mai mult sa auda?

A avut vreun partid puterea sa vina si sa spuna ca tara este in faliment, ca nu mai avem industrie, ca sistemul de educatie si sanatatea sunt in colaps, ca primul lucru care ar trebui facut ar fi sa elimini din Constitutie termenul de "stat social"? Nimeni nu a avut curajul si cinismul sa prezinte realitatea in adevaratele ei culori, pe care le stiu cu totii foarte bine. Toti s-au bulucit in schimb sa farmece multimea, sa ofere populimii o alta fata a saraciei si a dezastrului in care ne scaldam aproape dintotdeauna.

Ce au invatat Ponta si Crin din lectia asta? Nimic. Prezinta si acum aceleasi iluzii. "Ca daca vom veni noi la putere, totul se va schimba!" Oferta actuala a Opozitiei, in cazul in care exista si altceva decat "Excluderea lui Basescu", este ca impreuna cu ei va fi bine. Mai bine decat acum. Dar de ce nu are nimeni puterea sa vina sa spuna ca va fi mai prost, eventual, mult mai prost. Caci nu exista nicio premisa pentru a fi mai bine. Din nou, ei ar trebui sa stie mai bine de ce este asa si nu altfel!

Poate ca B.U.B.A. a facut deja prea mult rau Romaniei, poate ca macar spargerea ei ar fi un lucru necesar pentru actualul dezastru, dar sa nu uitam nicio clipa ca si dupa caderea lor, vom avea aceeasi mare sansa a fiecarui inceput de a nu ne mai minti. De a nu mai pleca inca o data la drum cu o minciuna si apoi de a pesista in ea. Efectele se vad intotdeauna mai devreme sau mai tarziu.

Suferim acum si pentru greselile si raul facut in toti cei 20 de ani de la Revolutie. De la primele luni de dupa decembrie 1989 pana la ultimele masuri populiste din vremea guvernarii liberale. Democrat liberalii nu au facut decat sa dea foc intregii cosmelii.

Daca statul nu isi mai poate permite sa isi intretina functiile de baza - Educatia, Sanatatea, Internele si tot restul aparatului bugetar - sa lasam acest stat bolnav construit sa moara si apoi sa-l recladim pe baze sanatoase.

Avem destule exemple in lume de succes. Iar daca nici acum nu vom avea puterea sa acceptam ca alta varianta onesta de a progresa nu exista, daca le vom accepta si aplauda in continuare minciunile si vrajelile lor, atunci nu suntem cu nimic mai buni sau mai destepti decat ei.

Citeste si:
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Votanții AUR sunt motivați de „nemulțumirea pe care o simt că alții câștigă mult mai mult decât ei de pe urma globalizării”, argumentează antropologul Radu Umbreș într-o analiză...