Opinii: Ce-o fi in mintea Opozitiei?

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 08:10
3899 citiri
Opinii: Ce-o fi in mintea Opozitiei?

PSD si PNL nu mai tin cont de nimic. Singurul lor vis, singurul lor scop si singura lor preocupare e sa dea cat mai tare la picioare Puterii. In ce fel? Cat mai populist. Fara sa conteze ca blocajele pe care le incearca dauneaza tarii.

Ca alternativa la relele propuse de Guvern e un rau si mai mare. Contestarea legilor austeritatii e exemplul cel mai bun. Daca n-ar fi fost PSD si PNL, cu oamenii lor de la Curtea Constitutionala, plus un udemerist rebel, s-ar fi facut doar niste taieri sectoriale. Asa, n-au rezolvat nimic. Din contra, au lasat ca singura varianta cresterea TVA. Iar oamenii pe care pretind ca ii apara vor suferi si mai mult.

Pe aici nu se trece!

L-am putut auzi pe fostul premier Adrian Nastase anuntand ca si cresterea TVA o sa fie atacata la Curtea Constitutionala. Nu direct, ci prin Avocatul Poporului, care va sesiza mai departe la randul sau. Si putem doar sa fim stupefiati. Sau ingrijorati din mai multe motive.

Primul ar fi ca, daca o asemenea contestatie va fi admisa, Romania poate sa se considere Congo. Iar cel alintat Bombonel a reusit sa-i mute pe romani dintr-un singur pas. Fara o asemenea masura, n-ar trebui sa ne ingrijoreze numai ca nu vom mai avea bani la buget. Ar trebui sa ne ingrijoreze faptul ca nu vom primi banii de la FMI. Iar fara ei, e jale. Abia atunci va fi dezastru. Si abia atunci ne vom aduce aminte de Grecia. Fara banii de care avem disperata nevoie, leul se va prabusi, iar salariile la stat nu vor mai putea fi platite. O veselie totala.

In schimb, PNL dar mai ales PSD se poarta de parca nu am avea de respectat un acord cu FMI. Pretind ca Guvernul poate sa ia bani din alta parte. De la baietii destepti care de fapt sunt si ai lor, de la reducerea evaziunii fiscale pe care ei nu au stiut s-o reduca.

Ce-i drept, banii exista in Romania. Dar cele doua partide de Opozitie ar trebui sa stie ca nu inseamna ca-i putem si obtine. Sau cel putin nu putem sa scoatem atat de multi incat sa convingem Fondul ca vom reduce atat cat trebuie din deficit.

Al doilea motiv pentru care ar trebui sa fim ingrijorati e acela ca PSD merge la cacealma. Adica ataca legea, stiind ca nu are sanse de succes. Ar insemna ca alternativa la acest guvern e un partid mincinos. Sau mincinos peste masura, fiindca atunci cand vorbim de partide, termenul e inclus in meniu. Un partid care a condus si mai vrea sa conduca Romania n-ar trebui sa faca asa ceva.

Solutiile sublime

Din pacate pentru Opozitie, exceleaza doar la capitolul blocaje. La solutii, nu. De fapt, e repetenta la capitolul asta. Sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire. Pentru ca ce a prezentat pana acum se poate considera solutie doar in gluma. Daca ar fi asa de bune, poate le-ar recomanda si specialistii de la Banca Nationala sau majoritatea expertilor independenti. Lucru care nu se intampla.

Cu toate astea, PSD si PNL isi trambiteaza fara incetare alternativele. Pentru ca stiu ca oamenii nu se pricep la economie. Si pentru ca stiu ca, atat timp cat Guvernul e in corzi din cauza crizei, nu au mare lucru de facut in afara incercarii de a parea cat mai activi. Asa se fac lucrurile in Romania. Asa se face politica. Iar apoi spui ca iti pasa de oameni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#replici Opozitie, #legi austeritate Guvern, #Curtea Constitutionala legi austeritate , #opozitie