Editorial: Exista viata dupa evacuare?

Joi, 28 Februarie 2008, ora 10:14
1599 citiri
Editorial: Exista viata dupa evacuare?

Guvernul joaca tare, la doua capete: pentru necajitii care viseaza haiduci si pentru Opozitie, care s-a cam obraznicit. Astfel, o veste cum isi doreau de multa vreme romanii, ca sa simta ca viata e frumoasa, a spart sirul de scandaluri ordinare, fara de care am fi mult mai tineri si mai increzatori: Executivul a aprobat trecerea unor imobile ale RA-APPS in categoria celor de protocol, prin urmare trebuie evacuate.

Din cate a reusit presa sa descopere in cele cateva ore scurse de la sedinta de guvern pana la inchiderea editiilor, in doua dintre aceste case isi duc zilele Mircea Geoana, starul parlit al social-democratiei romanesti, Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, si Serban Mihailescu, senator si fost secretar general al Guvernului Nastase, alintat de popor, la sugestia presei franceze, "Miki-spaga".

Nu stiu cati au apucat sa zareasca informatia in buletinele de stiri, dar cei care au facut-o, daca nu cumva sunt nepoti de Tamare, sunt convins ca au jubilant, deoarece niciodata n-a fost principiul "sa moara si capra vecinului" mai zemos si mai indestulator. Cu o finalitate atat de dulce.

Acuma, sa nu ne imaginam o galma cenusie de umbre, incolonate pe strada, cu calabalacul incarcat intr-o caruta, ca intr-unul dintre episoadele serialului "Brigada Diverse", la care dau o mana de ajutor vecinii, sa-i urce la etajul IV al unui bloc muncitoresc. E destul sa ne inchipuim ca le tragem niste palme-n obrajii de gheata - nu ca ar simti domniile lor ceva.

Ca nu au organ de simt. Mircea Geoana, interpelat de jurnalisti pe aceasta tema, s-a aratat mirat, afirmand ca are un contract cu Regia, care-i permite sa mai zaboveasca in imobil pana la rezolvarea situatiei locative - despre cate asemenea dovezi de ingaduinta din partea satului va aminti referitor la situatia unor amarati?

Altceva m-a siderat insa pe mine. Potrivit ziarului "Gandul", presedintele PSD a promis sa-si ejecteze familia din casa din str. Cucu Starostescu 3 "in maximum doua, trei luni, pana la campanie", ca sa scape de "acest punct vulnerabil".

Cum ar veni, nu deoarece ar trebui sa-i crape obrazul de rusine pentru ca la cativa ani dupa ce nu a mai fost ministru sta, ca si cand n-ar avea bani de o chirie cel putin decenta, sau de-o rata, in ditamai hogeacul, in timp ce fosti proprietari, evacuati cu pistolul la tampla, ca sa se instaleze activistii PCR, mor nefericiti.

Ci deoarece vine campania electorala, iar partidul ar putea avea cate ceva de pierdut din faptul ca sta senin, fara constrangeri, la o chirie de nimic, intr-un loc unde poti sa amenajezi o gradinita.

Geoana ca Geoana, dar Miki le intrece pe toate, considerand ca "e o bataie de joc". "Sunt, totusi, senator", si-a descarcat frustrarea Serban Mihailescu. Si, decis sa nu suporte "tratamentul ordinar", a spus ca nu are de gand sa plece fara circ, si vrea sa apeleze la sala de judecata. Si are destui bani sa se judece numai de chestie, deoarece n-a fost demnitar ca sa ajunga la sapa de lemn.

Acesti oameni - pana la aparitia restului listei, ne raportam la ei - reprezinta stanga romaneasca. Si chiar daca din secolul XIX, marxismul a evoluat, ceva-ceva tot s-a pastrat: potrivit acestei ideologii, statul trebuie sa acorde asistenta si protectie sociala celor defavorizati. In viziunea lor, Mihailescu si Geoana se incadreaza in criteriu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#evacuare, #editorial, #chis, #demnitari, #RAAPPS , #opozitie