Opinii: Incredibila Opozitie care blocheaza Romania

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 17:25
7580 citiri
Opinii: Incredibila Opozitie care blocheaza Romania
Foto:ro-news.ro

Adrian Nastase s-a trezit de dimineata pe 24 noiembrie 2010. Bucuros-voios, s-a dus la sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. La una din sedinte. In mod incredibil, el convocase propria sedinta, in timp ce presedintele Camerei, Roberta Anastase, o convocase pe a ei.

Mai mult, fostul premier a declarat sus si tare ca de acum Camera Deputatilor va avea nici mai mult, nici mai putin de doua Birouri Permanente. Unul al Puterii, altul al Opozitiei. De la Voda Nastase citire.

Un gest nu numai marunt si absurd, dar care poate aduce si mai mult blocaj pentru una din institutiile de care depinde functionarea Romaniei. Un gest semnificativ si pentru felul in care Opozitia intelege sa faca... opozitie. Gandindu-se doar la lupta purtata prin orice mijloace cu Puterea condusa de Basescu. Si fara sa tina seama de faptul ca Romania numai de lupte prostesti nu are nevoie.

Ochelari de cal

Da, frauda de la votul pe Legea Pensiilor pare evidenta. Da, probabil ca Roberta Anastase ar trebui sanctionata. Da, rolul Opozitiei e de a se opune Puterii. Da, uneori lupta politica mai trebuie dusa si cu altceva decat voturi in Parlament si declaratii interesante. Da, da, da. Insa gherila absurda pe care o face Opozitia in Parlament depaseste limitele.

Nu limitele bunului simt, oricum irelevant in Parlament, ci limita bunului simt politic. Acel bun simt care ar trebui sa-ti ceara sa nu afectezi interesele electoratului. Iar ceea ce face Opozitia prin sirul nesfarsit de boicoturi, blocaje, sedinte-fantoma ale Biroului Permanent, legi ciudate trecute de comisiile in care au majoritatea sau incalcarea regulamentului, ca la votarea in comisie a raportului Legii Educatiei, e mult peste acea limita.

De ce? Pentru ca nu ii aduce omului de rand niciun beneficiu. Ba din contra. Orice intarziere in functionarea Parlamentului si in adoptarea legilor trimise de Guvern e un deserviciu adus cetateanului roman. Un grav deserviciu. Si un deserviciu care putea fi evitat cu usurinta.

Sunt suparati parlamentarii Opozitiei pe frauda Robertei Anastase? Ar fi putut adopta multe alte mijloace de protest. Puteau sa vina si cu poza Robertei Anastase dupa gratii, daca voiau. Nu cu un mijloc de protest prin care activitatea Camerei Deputatilor e paralizata.

Nu cu un mijloc de protest care face ca legi absurde sa treaca prin adoptare tacita, din cauza faptului ca nu exista un Birou Permanent care sa le trimita la votul in plen. Nu cu un mijloc prin care alesii neamului nu-si mai fac treaba de alesi ai neamului. Adica prezenta la sedinte si votul, in primul rand.

Iar "solutia Nastase", de convocare a doua Birouri Permanente, dupa ce Puterea a schimbat regulamentul, e o rusine in sine. O reactie de orgoliu stupid a Opozitiei care nu vrea sa se recunoasca infranta dupa ce boicotul sau a esuat.

Intrebarea care ar trebui sa-i fie pusa lui Nastase este aceasta: e normal, domnule Nastase? E normal ca un stat european sa aiba o camera a Parlamentului cu doua Birouri Permanente? Serveste asta romanilor in vreun fel?

Desigur, domnul Nastase ne-ar raspunde, in cel mai politicianist mod cu putinta, ca e mai anormal ca Roberta Anastase sa fure voturi. Evident, va parea sa uite ca pentru asta Justitia trebuie s-o pedepseasca pe domnisoara Anastase. Nu el. Treaba lui e sa-si faca treaba de parlamentar.

Pana unde?

La ora asta, Opozitia pare decisa sa blocheze tot. Absolut tot. Sau sa puna bete-n roate. Fie ca vorbim de continuarea normala a activitatii Camerei Deputatilor, fie de votarea Legii Pensiilor, a Salarizarii Unitare, a Bugetului sau a Educatiei. Fara sa tina seama ca unele dintre acestea sunt vitale pentru Romania si ca respingerea lor ar reprezenta un dezastru. Pare ca Opozitiei nu-i pasa.

Spre deosebire de alte tari, la noi Opozitia nu cunoaste termenul de "raliere in jurul steagului". Nici Puterea, de altfel. Doar ca Puterea are o treaba de facut si legi de votat. Asta ar trebui sa fie si treaba Opozitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#boicot Opozitie, #Birou Permanent Camera , #opozitie