Mihai Voicu: PNL nu are nevoie de pile la trustul lui Dan Voiculescu

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 23:17
3095 citiri

PNL nu are nevoie de "pile" la trustul lui Dan Voiculescu, Antena 3 este un post de televiziune profesionist si niciun om politic nu a avut nevoie de pile, a declarat, luni, vicepresedintele PNL, Mihai Voicu.

El catalogheaza afirmatiile potrivit carora PNL va avea o mediatizare mai buna la trustul familiei Voiculescu drept "un soi de legenda" sau "un soi de ultim argument pe care adversarii acestei miscari il aduc".

"Trebuie sa fim seriosi: Antena 3, ca si celelalte televiziuni de stiri sunt pana la urma posturi de televiziune profesioniste, in care nici un om politic n-a simtit ca ar fi avut nevoie de un soi de pila sau cu atat mai putin de o alianta politica, pentru a-si putea prezenta punctele de vedere pe aceste posturi de televiziune. Nu a existat inainte nici un fel de blocaj si nici o schimbare radicala nu va exista de azi inainte", a declarat Voicu intr-un interviu la postul de radio RFI.

El a negat faptul ca prin aceasta alianta, PNL si-a pus o pila la trustul lui Dan Voiculescu

"Nu, pentru ca nu era nevoie(n.r de o pila). Acolo exista o conducere jurnalistica profesionista si cred ca nici macar cei de la PD nu pot spune ca nu-si pot prezenta punctele de vedere pe posturile de televiziune de stiri, indiferent care ar fi acestea", spune liberalul.

Voicu a precizat ca UDMR are un rol important in eliminarea Guvernului Boc.

"Fara UDMR e mai greu. Exista si alte posibilitati, dar sunt foarte complicate si nu sunt atat de clare institutional. Exista posibilitatea ca mai multi parlamentari sa adere la Opozitie intre timp, asa cum s-a intamplat cu domnul Ciuhodaru. Insa intr-adevar, UDMR este cheia. Trebuie sa discutam despre posibilitatea ca UDMR sa se alature propriului electorat, ca aici este ironia si sa decida ca este nevoie de o schimbare politica mai devreme decat 2012.

Principala presiune ar trebui sa vina din partea electoratului lor, pentru ca sunt la fel de afectati de masurile economice ale Guvernului si acestia. Exista insa o satisfactie cu privire la prezenta in actualul Guvern, insa orice politician gandeste si in perspectiva si sper ca cei de la UDMR pot realiza ca au de ales intre a mai ramane acum un an, un an si jumatate, poate, in acest Guvern, insa viitoarele alegeri nu pot consfinti altceva decat o majoritate, care s-ar putea sa nu-i contina", explica Mihai Voicu.

Intrebat cum va evolua relatia Partidului National Liberal cu PSD si daca se va realiza o alianta la tribunal, Voicu spune ca "modalitatile tehnice sunt mai putin importante".

El precizeaza ca, in cel mult 30 de zile, PNL-PC si PSD trebuie sa decida daca merg mai departe impreuna.

"In perioada urmatoare, insa o perioada foarte scurta, cel mult 30 de zile, in opinia mea, trebuie sa decidem impreuna daca vom avea o actiune comuna din punct de vedere electoral, la viitoarele alegeri, fie ele la termen sau anticipate. Eu cred ca trebuie sa luam aceasta posibilitate foarte in serios. Trebuie sa creem acest bloc al Opozitiei. Forma in care va fi creat conteaza mai putin, sunt convins ca vom putea ajunge la un acord", a spus Mihai Voicu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Mihai Voicu PNL, #alianta PNL PC, #pile trust Voiculescu , #opozitie