Opinii: Opozitia se face din nou ca lucreaza

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 10:24
4518 citiri
Opinii: Opozitia se face din nou ca lucreaza
Foto: Antena 2

Dupa o pauza destul de consistenta, in care ba s-a revoltat prin voturi contra, ba prin parasiri ale Camerelor, ba prin atacuri furibunde de la tribuna Parlamentului, ba prin neparticipari la discutii, Opozitia s-a hotarat sa mai ridice un pic moralul romanilor si sa le arate ca nu sta degeaba.

"Mircea, fa-te ca lucrezi!" a devenit deja replica celebra prin care toata lumea intelege ca alesii nostri se fac ca lucreaza, doar de ochii lumii, in rest, stau la taclale, pun la cale concedii, weekend-uri, afaceri, se mai uita pe cate o revista deocheata, mai joaca un joc pe computerele pe care le schimba la fiecare an, ca si masinile.

In pauze, cand se da liber la "bofet", se mai intalnesc si se mai amesteca intre ei, indiferent de rasa, sex sau convingere politica, asa cum sta bine unui politician intr-o tara democratica si mai pun de o mica barfa sau schimb de informatii.

"Salut Costica, ce faci? Bine, tu? Bine! Ai mai fost la peste? Da, am gasit un loc super, trage de rupe. Ce spui, unde? Eeeeeeeeeeei, nu spun. Hai mai zi, nu fi! Ce dai? Ce sa dau? Dai un vot la motiune? Dau mai, dar daca ne tin astia in banca nu am cum, intelegi si tu. Ok, normal, oameni suntem, indiferent de culoarea politica, nu?"

Si uite asa se mai pune de o motiune, se mai raporteaza o "racolare" si ca atare un vot venit din partea celalalta.

"Ne mai trebuie 4 voturi", anunta cate un lider de partid, frecandu-si mainile in fata natiunii si zicand in gand "gata i-am pacalit si acuma!".

De data asta, Opozitia s-a hotarat sa sparga tiparele, sa mai dezmorteasca atmosfera si sa mai umple inimile romanilor de speranta.

Au gasit solutia salvatoare, care va umple de 'succesuri' eforturile de inlaturare a Guvernului Boc. Vor sa depuna doua motiuni de cenzura odata, pe doua legi gemene, ca denumire, dar cu subiecte un pic diferite. Si zic ei si sustin sus si tare ca de data asta va fi cu 'succesuri', ca tot 'e' doua legi nu?

De ce ar fi acum de bine? Pai nu stiu, ca doar nu s-a schimbat nimic in plan politic, ba daca stau sa ma gandesc, relatiile in cadrul Opozitiei s-au cam ascutit, fata de data ultimei motiuni, ba chiar in PSD se cearta si se pedepsesc intre ei, au puncte de vedere diferite fata de participarea la intalnirea cu presedintele.

Si atunci? Ce ne-ar face sa credem ca acum se va misca ceva? Pai nimic, dar trebuie sa mai marcheze si ei o actiune inainte de Craciun si sa isi merite premiile de sarbatori, nu? Dupa ce va cadea si motiunea asta, se vor scutura si vor spune "am bifat-o si pe asta!".

Si uite asa, celebram un an de cand am fost ciuruiti, un an de "fa-te ca lucrezi, Mircea!", un an de sperante si dezamagiri, un an in care singurii care nu au pierdut nimic si nu au simtit masurile si efectele crizei economice sunt cei ce voteaza motiunile de cenzura si cei impotriva carora sunt depuse.

Ei doar se fac ca se cearta, noi cascam ochii si ne pacalim singuri, sperand ca macar de data asta sa lucreze cineva si pentru noi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#motiuni opozitie, #Opozitie Guvern Boc, #motiuni opozitie legi , #opozitie
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Noi ne-am facut ca votam,ei se fac ca lucreaza.
I
I.E.Feher
rank 1
"un an in care singurii care nu au pierdut nimic si nu au simtit masurile si efectele crizei economice sunt cei ce voteaza motiunile de cenzura si cei impotriva carora sunt depuse."