Editorial: Opozitia s-a suparat pe tara

Luni, 29 August 2011, ora 08:33
5132 citiri
Editorial: Opozitia s-a suparat pe tara
Foto: Arhiva (Antena3)

Cat imi era de dor sa ascult pesedistii cum isi trag frunza in gura si doinesc a jale, pe teme atat de dragi precum "jurnalisti incompetenti", prin urmare demni de a fi cenzurati, si "poporul nerecunoscator"! Unde sunt vremurile lui "mai, animalule!" si "o anumita parte a presei", pe care le-am traversat ragusind?

Si iata ca Adrian Nastase vine in intampinarea nostalgiilor si le reaminteste jurnalistilor de ce s-au scarbit in vremea guvernarii 2000-2004, pe care multi au uitat-o, prin urmare s-ar putea sa fie nevoiti sa o retraiasca.

Manat de propriile frustrari, presedintele Consiliului National al PSD isi revarsa ciuda pe blog si bate obrazul atat presei, cat si natiunii, deoarece nu pricep ca USL are o bogata oferta de programe: "Programe care, din diverse motive, au fost ignorate atat de media, cat si de public, profund dezinteresat sa se intereseze sau sa ne asculte atunci cand vorbim de politicile pe care le vom oferi in 2012. Este frustrant sa stii, sa tot primesti reprosuri pentru lipsa de programe, in contextul in care prezentam cate unul in fiecare luna", s-a cantat Adrian Nastase.

Ce spui, frate? Inclusiv trusturile care fac munca liderilor USL invinsi de lene? Pai daca nici acolo nu e nimeni in stare sa vada renasterea pe baze noi, sanatoase, a cincinalului in patru ani si jumatate, inseamna ca am bolunzit cu totii!

Adevarul este ca il inteleg pe domnul Nastase. In laboratoarele socialismului cu fata liberala (acum am priceput ce dorea sa spuna Ion Iliescu in sintagma care a facut epoca), se munceste intens, piatra filosofala a fost descoperita de multisor.

Doar ca multimea, norodul, prostimea nu se ridica la nivelul ei. Electoratul nu are decat un singur organ pentru a cantari oferta de politici publice, indiferent de sorgintea lor politica, si acela nu se afla, vai, in cap.

Sau poate ca poporul e mai destept decat s-a obisnuit domnul Nastase, dar asta nu a luat niciodata in calcul. Niste nenorociti folositi mereu ca masa de manevra nu au un organ al gandirii, inghit orice pe nemestecate, si orice glas care cuteza sa judece altfel e ori platit de mosieri, ori de imperialisti, ori se opune dezvoltarii natiunii de pe pozitii de fals progresisti si liber-schimbisti.

Nici macar nu vreau sa cutez sa ma gandesc ca domnul Nastase incepe un joc teribil de riscant in manualul marketingului electoral daca emitentul nu este credibil, cel al victimizarii. Dupa modelul "singur impotriva tuturor", experimentat cu succes de Traian Basescu. E doar o frustrare de-a sa, s-o fi saturat de postura de nu-stiu-ce din umbra.

Dar daca nu e o paguba personala si reprezinta un semnal ca USL, in intelepciunea sa, se gandeste ca, daca ar avea un receptor recunoscator, si-ar putea revendica postura de Iisus Hristos?

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Nastase presa suparat, #Nastase programe USL , #opozitie