PC: Vrem lista comuna a Opozitiei, sa luam 50% si sa dam premierul - TV Ziare.com

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 16:46
2320 citiri
PC: Vrem lista comuna a Opozitiei, sa luam 50% si sa dam premierul - TV Ziare.com
Foto:Ziare.com

Vicepresedintele Partidului Conservator, Bogdan Diaconu, a declarat in cadrul unei emisiuni TV Ziare.com ca ideea principala a Opozitiei e sa candideze pe o lista comuna PSD-PNL-PC la alegerile parlamentare si sa obtina peste 50% din mandate, astfel incat sa dea premierul pe care il doreste si sa nu-i dea presedintelui Traian Basescu posibilitatea de a-l alege el.

"Vrem liste comune pentru alegerile parlamentare din 2012. Asta e ideea principala-Basescu e capabil de a viola Constitutia. Suntem siguri ca nu ar evita. Vrem o lista cu care sa obtinem peste 50% si presedintele sa nu mai poata sa refuze un premier al actualei Opozitii si viitoarei Puteri", a declarat Diaconu, la TV Ziare.com.

Vezi AICI integral inregistrarea emisiunii TV Ziare.com cu Bogdan Diaconu.

Vicepresedintele PC a mai acuzat actuala Putere de abuzuri si de faptul ca nu-si doreste intrarea in Spatiul Schengen din cauza faptului ca e implicata in traficul de tigari, considera Alianta de Centru Dreapta solutia de coagulare a dreptei democratice si spune ca o alianta mai larga cu PSD, PNL si PC e singura solutie pentru salvarea democratiei din Romania.

Alianta social-liberala

Bogdan Diaconu crede in formarea unei aliante social-liberale, care sa reuseasca sa invinga PD-L la alegerile parlamentare din 2012

"Orice alianta e buna daca nu face ceea ce fac guvernantii portocalii. Ne-am unit fortele, speram ca si PSD va da curs pentru formarea unei aliante social-liberale care sa poata tine piept PD-L si lui Traian Basescu la viitoarele alegeri", a spus vicepresedintele PC la TV Ziare.com

In opinia acestuia, Opozitia trebuie sa fie unita, pentru a depasi "momentele de abuzuri" din partea puterii si a "reinstaura democratia" la alegerile 2012.

Diaconu a vorbit insa si despre faptul ca PC se bazeaza in principal pe alianta cu PNL, despre care spune ca va expira in 2020 si ca are drept obiectiv castigarea alegerilor parlamentare din 2012 si pe cele prezidentiale din 2014, cu sau fara PSD.

El a explicat si ca PC nu putea sa se manifeste de dreapta intr-o alianta cu Partidul Social Democrat si numeste ACD "coagularea dreptei autentice".

"Practic, alianta cu PSD a avut niste obiective care au expirat. ultimul era colaborarea privind alegerile prezidentiale din 2009. Ramasese doar colaborare la nivel parlamenar. Odata ce saptamana viitoare vom inregistra la inregistrarea la tribunal a aliantei, protocolul PSD-PC va fi nul. E vorna de o pozitionare conform docrinei sale, pe zona de centru dreapta. Erau masuri pur de dreapta pe care in alianta cu PSD nu le puteam promova. Castigul va fi libertatea in exprimare a ideilor in care credem".

Liderul PC Sector 2 mai spune si ca in perioada urmatoare va incepe redactarea unui program de guvernare al Aliantei de Centru-Dreapta, dar a dezvaluit faptul ca deja Partidul Conservator isi doreste Ministerul Agriculturii daca va intra la guvernare.

"PC are in persoana presedintelui Daniel Constantin un profesionist in agricultura, e principalul profesionist pe acest segment. Cred ca Agricultura e unul din portofliile la care Partidul Conservator e indreptatit sa aiba pretentii".

Abuzuri "portocalii"

Vicepresedintele PC a acuzat dur actuala Putere, despre care spune ca a facut o serie de abuzuri si ca a subminat democratia din Romania. El a mers chiar pana la acuzarea PD-L, a lui Traian Basescu si a lui Emil Boc de faptul ca nu-si doresc intrarea Romaniei in Spatiul Schengen din cauza faptului ca sunt implicati in traficul cu tigari de la frontiera de Est a tarii.

"Cred ca Basescu, Boc si PD-L nu doresc intrarea in Schengen fiindca la granita de Est are loc contrabanda cu tigari, cu acordul autoritatilor", a spus Diaconu.

El acuza "clientela portocalie" ca "sta ca ramele" pentru a primi bani publici, iar Guvernul ii da in loc sa lucreze pentru aderarea la Schengen.

"Au fost cuvinte jignitoare ale presedintelui Basescu, cel care a spus ca romanii stau ca ramele-dumneavoastra si PD-L si clientela portocalie stati ca niste ramele pentru a avea acees la banii publici".

Reprezentantul PC a mai acuzat si tendintele "autoritare si dictatoriale" ale actualei puteri, despre care spune ca nu va mai obtine votul cetatenilor.

"Cei care au ajuns la putere in urma votului suveran au inselat acest vot si fiind constieni ca nu-l vor mai obine, incearca sa instaureze un regim autoritar si dictatorial", a spus Diaconu la TV Ziare.com.

Vicepresedintele PC e insa sceptic in privinta sanselor ca Opozitia sa reuseasca sa dea jos guvernul printr-o motiune de cenzura si crede ca situatia se va limpezi la alegerile din 2012.

Referitor la UDMR, el i-a acuzat ca au ramas la guvernare pentru avantaje si ca vor continua sa ramana de partea PD-L din aceasta cauza. Diaconu i-a avertizat ca daca nu ies acum din alianta pentru a face una cu acuala Opozitie, nu va mai fi loc pentru formatiunea maghiara dupa viitoarele alegeri.

"UDMR trebuie sa se hotarasca daca pana in 2012 ramane sa sustina guvernul Boc si puterea portocalie-dupa alegerile parlamentare nu-i va mai invita nimeni sa faca parte. Opozitia va castiga alegerile cu un procent suficient de mare sa guverneze singura", a spus Diaconu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Diaconu PC alianta opozitie, #opozitie alegeri 2012 , #opozitie
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza Leca Cantacuzino
Leca Cantacuzino
rank 5
Tov neocomunist si extremist bOgdan dIaconu, cand vreti sa deveniti normali, sa intrati in parlament ca orice partid european democratic trecand singuri pragul de 5%, nu de 50% demagogule!