Ziare.com

Programul economic al Aliantei PNL-PC: euro in 2016, cota unica si reducere taxe

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 17:14

   

Programul economic al Aliantei PNL-PC: euro in 2016, cota unica si reducere taxe
Programul Aliantei de Centru-Dreapta prevede reducerea fiscalitatii, mentinerea cotei unice, revenirea la TVA de 19%, cresterea nivelului de colectare a veniturilor, crearea de noi locuri de munca si reforma sistemului de sanatate si de pensii, precum si aderarea la zona euro in 2016.

Potrivit unui document prezentat in cadrul Consiliului National al PC, obiectivele pe termen scurt ale Aliantei, 2011-2012, sunt crearea unui cadru favorabil si predictibil pentru mediul economic, stoparea declinului economic si reluarea cresterii economice, astfel incat valoarea PIB-ului sa fie mai mare decat cea din 2008 si achitarea integrala a datoriilor statului catre firmele private, estimate la 4 miliarde de euro.

ACD propune si o reforma fiscala, prin reducerea generala a impozitarii, in special a celei directe, concomitent cu largirea bazei de impozitare, si simplificarea sistemului de taxe. Liberalii si conservatorii mai doresc cresterea treptata a conformarii voluntare la plata veniturilor bugetare si reducerea evaziunii fiscale, impreuna cu marirea veniturilor bugetare fiscale, astfel incat ponderea acestora din PIB sa creasca la nivelul mediei UE, respectiv 38-40%. Angajamentul aliantei este pastrarea cotei unice, se mai arata in document. Mai mult, liberalii si conservatorii promit reducerea TVA la nivelul anterior de 19% si aplicarea taxei diferentiat pentru produsele de baza.Alianta promite ca in perioada 2011-2012 vor fi create 200.000 de noi locuri de munca si sa reformeze bugetul public, prin redimensionarea rolului statului, restructurarea cheltuielilor, eliminarea rispei si bugetarea multianuala. ACD mai doreste ca in aceasta perioada sa atraga investitii straine directe la nivelul a 12-14 miliarde de euro.

Pe termen mediu si luni, adica 2013-2016, ACD intentioneaza sa stabilieze cadrul macroeconomic si sa reia cresterea economica sustenabila, cu o medie de 4,5-5% pe an, sa creasca raportul PIB/locuitor pana in 2016 la nivelul UE si sa aduca investitii straine la nivelul de 35 de miliarde de euro cumulat.

Potrivit documentului, liberalii si conservatorii au in plan cresterea ocuparii fortei de munca astfel incat numarul salariatilor din economie sa depaseasca 5 milioane. Mai mult, ACD are in vedere consolidarea fiscala, astfel incat deficitul bugetar sa coboare sub 3% din PIB.

Alianta mai promite reabilitarea a 1.000 de kilometri de cale ferata, sa stimuleze exporturile romanesti, absorbtia de fonduri europene, sa adere la zona euro la 1 ianuarie 2016 si sa reformeze sistemul de pensii si cel de sanatate. Printre prioritatile legislative, ACD mentioneaza adoptarea Legii holding-ului.
Sursa: rNews

Articol citit de 1494 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

promisiuni

pnl promite locuri de munca si crestere economica de la agelerile din 1996 incoace;cine sa-i mai creada?

 

Ma doare in spatele garii de aliantele astea de pacalici din clasa politica ! Vreti sa aflati cum va fura EON GAZ ROMANIA prin dubla facturarea a aceleiasi cantitati de gaz consumate ?

Atunci beliti ochii cu atentie pe facturile pe care le aveti la gogomanii astia

Alo, Parchetul general, madame Kovesi se aude ?! Ar fi cazul sa va autosesizati pentru aceasta megaescrocherie practicata de escrocii de la EON GAZ ROMANIA

Practicile EON GAZ ROMANIA sunt infractiuni si se numesc furt calificat (art.209 C.P.) si inselaciune (art.215 C.P.)

 

Au inceput sa bata campii

De promisiuni,avem podul plin si va dorim asemenea si dumneavoastra.

 

Propaganda ieftine de juma de ban ...

... Si-au sustinut tezele dupa fitzuica ziarului Scanteia , precum in rapoartele si programele organizatiilor UTC de pe vremuri ! BALOANE DE SAPUN !

 

Alte vorbe

"achitarea integrala a datoriilor statului catre firmele private" - cu banii cui?
"reducerea generala a impozitarii, in special a celei directe, concomitent cu largirea bazei de impozitare" - a mai scapat cineva neimpozitat?
"vor fi create 200.000 de noi locuri de munca" - la stat, cumva?
"restructurarea cheltuielilor, eliminarea risipei" - adica sa luam lucrarile de la PDL si le dam la ai nostri
"cresterea ocuparii fortei de munca" -cum?
"reabilitarea a 1.000 de kilometri de cale ferata" - autostrazi promite PDL, noi promitem sine de tren
"sa adere la zona euro la 1 ianuarie 2016" - vise, taica!
"adoptarea Legii holding-ului" - si ajungem si la ascunderea banilor nostri in spatele unor retele de firme fantoma; aici e aici!

 

Si inca una...

Pastrarea cotei unice - voi stiti ca PSD tine mortis la impozitarea progresiva, da? Fara asta niet alianta cu ei si niet parlament...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor