Aberatia zilei: Un PSD-ist contesta sloganul "Noaptea ca hotii": Daca era vara, era zi la ora respectiva

Joi, 09 Februarie 2017, ora 11:56
11340 citiri
Aberatia zilei: Un PSD-ist contesta sloganul "Noaptea ca hotii": Daca era vara, era zi la ora respectiva

"Noaptea, ca hotii!" este, de mai bine de o saptamana, sloganul protestelor din Piata Victoriei.

Asta dupa ce Guvernul a aprobat pe furis, in 31 ianuarie, tarziu in noapte, ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor Penale.

Un deputat PSD contesta insa acest slogan. Dupa parerea lui Sorin Bota, in jurul orelor 22.00, cand Guvernul Grindeanu a dat lovitura incredibila sistemului de justitie, era inca zi.

Mai mult, afirma social democratul, daca era vara, la acea ora era lumina.

"A inceput sedinta tarziu si s-a terminat tarziu. Daca eram vara, daca eram dupa 1 mai era ziua inca la ora respectiva, asa ca nu e noaptea ca hotii", a spus Bota, la Realitatea TV.

Social democratul a insistat, precizand ca "Va spun doar ca a fost in cursul zilei, mai tarziu, s-a intunecat".

Nu stim la ce fus orar se raporteaza social democratul cand face aceste afirmatii. Pentru ca, in Romania, nici macar in luna iulie, mijocul verii, soarele nu apune in jurul orelor 22.00, ci mult mai devreme.

La inceputul lunii iulie, Soarele rasare la ora 5:35 si apune la ora 21:04, iar la sfarsitul lunii rasare la ora 6:01 si apune la ora 20:43.

Pe retelele de socializare au inceput deja sa circule glume pe seama declaratiei deputatului.

Ordonanta de urgenta 13, care prevede modificarea codurilor penale, a fost adoptata intr-o sedinta nocturna si fara ca macar sa fi fost anuntata si pusa pe ordinea de zi.

In acea noapte, zeci de mii de oameni s-au mobilizat si au iesit imediat in strada pentru a cere abrogarea ei.

Protestele au continuat in fiecare seara, iar guvernul Grindeanu a decis sa faca un pas inapoi, adoptand, duminica, o noua ordonanta de urgenta, care o abroga pe prima. Insa, in noua ordonanta au ramas prevederi neconstitutionale, existand riscul ca actul normativ adoptat initial sa intre totusi in vigoare.

Din acest motiv, dar mai ales pentru ca nu mai au incredere in acest guvern, 600.000 de romani au iesit duminica seara in strada la cel mai mare protest de pana acum si au continuat sa protesteze in fata Guvernului si in multe alte orase chiar daca peste Romania au revenit ninsorile si gerul.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....