Alesii locali care au trecut la alte partide si-ar putea pastra mandatele

Marti, 24 Februarie 2015, ora 17:07

   

Alesii locali care au trecut la alte partide si-ar putea pastra mandatele
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis marti ca primarii, consilierii care au trecut la alte partide ca urmare a aplicarii Ordonantei 55/2014, declarata neconstitutionala de CCR, nu-si vor pierde mandatele, reprezentantii PNL anuntand ca vor contesta decizia la Curte.

Comisia a dezbatut proiectul de respingere a Ordonantei 55 privind migratia alesilor adoptand un amendament al PSD care prevede ca "toate efectele juridice, poltice sau de alta natura produse ca urmare a exprimarii optiunii de catre primari, consilieri care urmare a Ordonantei 55 se pastreaza in integralitate".

Deputat PNL: PSD sfideaza Curtea Constitutionala. Ordonanta traseistilor va trece tacit

Comisia a respins in schimb toate amendamentele PNL care prevedeau ca alesii locali care au trecut la alt partid sa-si piarda mandatele, iar sumele privind indemnizatiile incasate de acestia sa fie recuperate.

Vicepresedintele Comisiei, Teodor Nicolescu (PNL) a declarat dupa sedinta ca PNL va sesiza Curtea Constitutionala, daca acest amendament va fi adoptat de plenul Camerei si al Senatului.

"S-a ajuns la concluzia ca, chiar daca efectele sunt neconstitutionale, ele trebuie sa-si produca efectele in ciuda deciziei Curtii Constitutionale si in ciuda oricaror principii elementare de drept. Eu va garantez ca vom sesiza CC cu privire la legea de respingere a ordonantei, cand ea va fi adoptata si de catre Senat, daca nu cumva Senatul nu va ajunge la concluzia ca decizia CCR trebuie respectata", a spus Nicolescu.

Se cere lege contra alesilor care au profitat de ordonanta traseismului: Nu mai tolerati abuzul lui Ponta (Video)

In replica, vicepresedintele Comisiei, Ciprian Nica (PSD), a precizat ca alesii locali nu-si pierd mandatele, pentru ca nu are rost sa se creeze o instabilitate juridica.

"Primarii, consilierii nu-si pierd mandatele, pentru ca nu are rost sa cream acum o instabilitate juridica, cand vor unii sau cand vor altii", a spus Nica.

Plenul Camerei urmeaza sa se pronunte asupra raportului Comisiei juridice privind respingerea Ordonantei 55, care a fost emisa inaintea alegerilor prezidentiale si prevedea ca pe o perioada 45 de zile alesii locali pot opta sa treaca la alt partid fara a-si pierde mandatul.

Curtea Constitutionala a decis insa ca aceasta ordonanta este neconstitutionala.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2546 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
va indoiati? sperati ca isi vor pierde mandatele? Nu puisorilor, nu!
ca miscarea s-a facut in conditii legale.
Daca ar fi schimbat nevestele dupa ce Curtea Constitutionala ar fi respins ordonanta, atunci da... dar asa, pedeleaua-i si "batuta" si cu banii luati... ca nu conteaza ca s-au botezat din nou... ca in bancul ala: Iancu din Frumusica emigreaza in Austria si nu-i mai convine numele sau de familie, mostenit din mosi-stramosi: Piss... asa ca se duce la organ, face cerere si si-l schimba: nu-l mai cheama Iancu Chis ci Johann Wasserstrahl... sta el ce sta in Austria si la un moment dat incepe sa-i *** si acolo... deci se muta in Franta... si-si scimba din nou numele, ba chiar se si innobileaza: nu-l mai cheama Johann Wasserstrahl fost Iancu Chis ci Jaques de la Fontaine (fost Johann Wassestrahl fost Iancu Chis)...
Si dupa cativa ani, se intalneste cu Strul in restaurantul romanesc din Paris... si bucuros nevoie mare il saluta si se recomanda
-Jaques de la Fontaine!
la care Strul il intreaba:
-Domnule, ma cunosti de undeva?!
-Pai am stat in aceeasi banca in curs primar in Frumusica!
-Ma scuzati, dar n-am sat in banca cu nici un "de" sau "von"
-Cum, Strul, tu nu ma mai recunosti?!
-Nu!
-Sunt eu, Iancala Chis!

Asa si cu PNL-eaua: tot PDL-ea ramane, ori de cate ori s-ar reboteza!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor