Cine e femeia care a atacat in instanta OUG 14 UPDATE: I-a cerut lui Iordache sa fie barbat si a mers cu el in birou sa vorbeasca de ordonante

Joi, 16 Februarie 2017, ora 08:15
21100 citiri
Cine e femeia care a atacat in instanta OUG 14 UPDATE: I-a cerut lui Iordache sa fie barbat si a mers cu el in birou sa vorbeasca de ordonante
Foto: Captura YouTube/Guvernul Romaniei

Femeia care a atacat ordonanta 14 la Curtea de Apel Bucuresti, Luiza Cazanescu, nu demult ii cerea fostului ministru al Justitiei Florin Iordache "sa fie barbat de stat si sa promoveze ordonantele de urgenta".

Asta se intampla pe 30 ianuarie, cu o zi inainte ca Guvernul sa adopte pe furis, la orele serii, problematica ordonanta 13, care a fost abrogata prin OUG 14, arata Digi 24.

Luiza Cazanescu - care este acuzata de complicitate la abuz in serviciu si condamnata in prima instanta la trei ani si doua luni de inchisoare - a luat parte la dezbaterea privind gratierea si modificarea Codurilor Penale de la Ministerul Justitiei.

"Va rog, domnule ministru, sa fiti barbat de stat, sa promovati aceste ordonante de urgenta, sa va ganditi la populatie, sa va ganditi ca oamenii de afaceri romani au fost distrusi si li s-au inscenat dosare. Justitia nu este in totalitate corecta si sunt si judecatori si procurori corecti, sunt, am intalnit. Sunt insa si judecatori si procurori corupti, eu am intalnit", spunea Cazanescu la dezbatere.

UPDATE: Ulterior dezbaterii, Luiza Cazanescu si o femeie care a sustinut ca fiul ei a furat "decat" trei masini au fost invitate de ministrul Florin Iordache in biroul sau, transmite News.ro.

De altfel, in timpul dezbaterii, femeia care sustinea ca baiatului ei i s-a facut o nedreptate a spus ca vrea sa discute personal cu ministrul, iar Florin Iordache a aprobat din cap.

Astfel ca, dupa dezbatere, cele doua femei si Florin Iordache au mers impreuna, discutand, aproximativ 40 de metri, pana la biroul ministrului, in care au intrat toti trei.

In alta zi, Luiza Cazanescu a mers din nou la Ministerul Justitiei si i-a cerut lui Florin Iordache sa se ocupe si de amnistie.

"Sa promovati aceste ordonante de urgenta, apoi sa avem si amnistie, sa va ganditi la populatie, la oamenii in varsta. Eu stiu ce vorbesc. Eu am avut 18 dosare civile si 46 penale si mi s-au inscenat numai mizerii. Eu vorbesc concret. Va rog sa aveti curajul sa luptati impotriva securitatii care a invadat toate organismele de stat. I-au scos pe copiii astia in strada. Eu am un magazin si vorbesc cu studentii care au iesit in strada si majoritatea au recunoscut ca au fost platiti", a mai spus ea.

Atragem atentia ca, in cazul in care va fi suspendata abrogarea, ordonanta 13 care a scos in strada sute de mii de romani intra in vigoare si isi produce efectele, sustin unii specialisti.

Sesizarea a fost depusa la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, in data de 10 februarie. Conform Realitatea TV, alte doua actiuni similare au fost deschise in instanta impotriva ordonantei ce abroga OUG 13.

De exemplu, intr-o alta cauza aflata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, in care mai multe persoane sunt cercetate pentru despagubiri ilegale, un inculpat a cerut sesizarea Curtii Constitutionale in privinta ordonantei de abrogare, relateaza Mediafax.

Unii specialisti in drept, citati de Mediafax, au declarat ca ordonanta de urgenta nu este un act administrativ, ci unul normativ cu putere de lege, neputand fi suspendat de la aplicare de catre instantele din Romania.

Atat OUG 13, cat si ordonanta 14, cea care o abroga pe prima, au fost depuse de Guvern la Parlament. Ordonanta de abrogare a fost adoptata in unanimitate de Senat, marti, si a ajuns la Camera Deputatilor, decizionala.

In schimb, ordonanta 13, adoptata noaptea de Guvernul Grindeanu, isi continua nestingherita parcursul in Parlament. PNL si USR au cerut ca amandoua ordonantele sa fie discutate la pachet - 13 respinsa, iar 14 adoptata prin lege.

Liderii PSD si ALDE au refuzat, sustinand ca nu mai e nevoie de discutarea OUG 13. Mai mult, Eugen Nicolicea a dat presa afara de la sedinta Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, unde se pare ca s-a discutat miercuri pe OUG 13 si 14.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#femeie contestat OUG Iordache , #ordonanta