Traseismul, legalizat: Primul nume greu care profita de ordonanta si trece la Putere (Video)

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 16:35
5131 citiri
Traseismul, legalizat: Primul nume greu care profita de ordonanta si trece la Putere (Video)
Foto: Realitatea TV

Primarul orasului Galati, Marius Stan, se afla printre primii alesi locali care profita de ordonanta privind migratia si pleaca din PNL pentru a se alatura Puterii.

Marius Stan este primul nume greu care a anuntat, la doar o zi de la publicarea in Monitorul Oficial a OUG privind traseismul primarilor, ca pleaca din tabara liberalilor si se inscrie in UNPR, dupa ce edili din mai multe judete au schimbat macazul catre partidele aflate la putere, transmite Digi 24.

"Acum, pentru ca ordonanta imi permite, evident, imi voi da demisia din PNL zilele urmatoare, nu sunt omul cu doua fete. Da, voi fi la UNPR, asta inseamna o constructie viitoare care, cel mai probabil, va insemna un nou USL", a declarat Marius Stan.

Ordonanta de urgenta adoptata de Guvernul Ponta saptamana trecuta a fost publicata marti in Monitorul Oficial, intrand astfel in vigoare. Secretarul general al Senatului, Ion Vargau, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca actul normativ a fost inregistrat la Secretariatul general al institutiei.

Traseismul, legalizat Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare (Video)

Proiectul legii de aprobare a OUG va fi votat mai intai de Senat, apoi de Camera Deputatilor, camera decizionala. Textul ordonantei poate fi citit in Monitorul Oficial nr. 646.

Chiar daca va fi respinsa de Parlament, ea isi va fi produs deja efectele. Incepand de marti, timp de 45 de zile, orice primar, consilier local sau consilier judetean poate trece la orice partid doreste, in ciuda votului dat de alegatori in 2012. Dupa expirarea termenului stabilit de Guvernul Ponta, va intra din nou in vigoare legea 393/2004, iar primarii care vor trece la alt partid isi vor pierde mandatul.

Liderii ACL, intalnire cu ambasadorii UE

Liderii Opozitiei, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, s-au intalnit, marti, cu ambasatorii tarilor membre UE, tema centrala a discutiilor fiind ordonanta privind migratia primarilor, publicata in aceeasi zi in Monitorul Oficial.

Traseismul, legalizat: Liderii Opozitiei, intalnire cu ambasadorii UE

Astfel, liderii PNL si PDL s-au intalnit cu diplomatii europeni, care s-au aratat interesati de noua reglementare ce le permite alesilor locali, timp de 45 de zile, sa treaca la alt partid fara sa isi piarda mandatul, potrivit televiziunilor de stiri, care citeaza surse politice.

Traseismul, legalizat Ambasada SUA reactioneaza: Suntem ingrijorati (Video)

Traseismul, legalizat Ambasada SUA revine: Cea mai buna e procedura parlamentara transparenta

Intalnirea a avut loc dupa ce Ambasada Statelor Unite s-a aratat ingrijorata de legalizarea traseismului primarilor, sustinand "ca masurile de acest fel ar trebui discutate in cadrul unui proces legislativ deschis si transparent care permite organizarea unei dezbateri la care sa poata participa liber toate partidele politice, societatea civila si toate partile interesate".

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Marius Stan PNL UNPR, #primar Galati PNL UNPR, #primar Galati traseism, #primar Galati ordonanta , #ordonanta