Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Deputat PNL: PSD sfideaza Curtea Constitutionala. Ordonanta traseistilor va trece tacit

Marti, 10 Februarie 2015, ora 18:10
2985 citiri
Deputat PNL: PSD sfideaza Curtea Constitutionala. Ordonanta traseistilor va trece tacit
Foto: Miza Zilei

Deputatul PNL Valeria Schelean, vicepresedinte al comisiei juridice, acuza PSD ca "sfideaza Curtea Constitutionala" si nu permite dezbaterea legii de respingere a Ordonantei traseistilor in termenul de 45 de zile prevazut de lege.

Intr-un comunicat remis presei, Valeria Schelean condamna decizia parlamentarilor din coalitia de guvernare condusa de PSD de a refuza includerea legii de respingere a OUG 55/2014 pe ordinea de zi a comisiei juridice.

"Gestul parlamentarilor PSD arata ca acestia vor sa treaca sub tacere rezolvarea unei situatii generate de dispretul domnilor Ponta si Dragnea la adresa statului de drept. Desi termenul pentru adoptarea tacita a proiectului de catre Camera Deputatilor este 11 februarie, majoritatea parlamentara a decis sa nu discute acest proiect de lege, stiut fiind ca ar trebui sa reglementeze si o solutie juridica pentru ce se va intampla cu alesii locali care au ales sa schimbe partidul in cele 45 zile pe care le prevedea OUG", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

In opinia deputatului PNL, parlamentarii social-democrati vor "sa protejeze mandatele alesilor locali care au trecut, prin traseism, la ei".

Situatia migratiei primarilor: Cine unde si de unde a plecat

Mai mult, Valeria Schelean sustine ca in comisia de Administratie a fost adoptat un amendament prin care se incalca Constitutia.

"Le cer parlamentarilor puterii sa-si asume consecintele derapajul constitutional din 2014, sa discute efectele OUG nr. 55/2014 in Parlament si sa voteze in favoarea pierderii mandatelor traseistilor politici. Orice alta solutie incalca spiritul si literea deciziei CCR si va trebui adusa in atentia instantei de contencios constitutional", a concluzionat deputatul PNL.

CCR arata care a fost scopul real al ordonantei privind migratia alesilor - vezi motivarea deciziei

In data de 14 decembrie, Curtea Constitutionala a decis ca OUG 55/2014, in baza careia primarii si consilierii puteau sa migreze la ce partid doresc timp de 45 de zile fara a-si pierde mandatele, este neconstitutionala. Decizia Curtii este obligatorie, iar Parlamentul este cel chemat sa repuna in ordine cadrul legal.

CCR a respins ordonanta traseistilor: Partidele pot da in judecata primarii migratori

Se cere lege contra alesilor care au profitat de ordonanta traseismului: Nu mai tolerati abuzul lui Ponta (Video)

Subiectul a fost discutat de presedintele Klaus Iohannis la consultarile cu partidele politice. De asemenea, seful statului a facut referire la el si in timpul discursului tinut, luni, in Parlament.

Iohannis: Ne dorim un parlament mai mic. Sa renuntam la populism si electoralism

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Schelean ordonanta traseisti, #ordonanta migratie primari neconstitutionala , #ordonanta