Deputatii au retrimis la Comisie o ordonanta privind spatiile verzi

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 14:29
1356 citiri

Plenul Camerei Deputatilor a retrimis, marti, la Comisia de administratie, OUG 114/2007 privind spatiile verzi, dupa ce deputatul UDMR Attila Korodi a cerut revenirea la articolul din actul normativ care interzicea schimbarea destinatiei spatiilor verzi, punct modificat anterior de Comisie.

Fostul ministru al Mediului, Attila Korody, a pledat marti, in plen, pentru retrimiterea la Comisie a Ordonantei, invocand faptul ca articolul 71 din acest act normativ, care prevedea initial interzicerea schimbarii destinatiei spatiilor verzi, a fost modificat in Comisie, astfel ca adoptarea Ordonantei ar echivala cu eliminarea acestei interdictii. Korodi a explicat ca deputatii din Comisie au facut aceasta modificare pe motiv ca OUG trebuie corelata cu legea 24 privind inregistrarea de catre administratiile locale a spatiilor verzi.

"Daca, la ora actuala, eliminam acea prevedere din OUG 114/2007, pana cand, conform legii 24, administratiile locale isi fac inregistrari de spatii verzi, va exista un vid legislativ si cei care la ora actuala asteapta sa faca investitii in aceste zone verzi, vor avea libertatea sa faca acest lucru. Ar fi o greseala sa lasam sa fie utilizata aceasta usa pentru a se face investitii acolo unde nu trebuie", a sustinut Korodi, solicitandu-i liderului deputatilor UDMR sa propuna retrimiterea la Comisie.

Si deputatul PNL Lucia Varga a solicitat retrimiterea la Comisie a proiectului, sustinand pastrarea articolului 71 in forma Guvernului. Aceeasi pozitie a adoptat si liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader.

Social-democratii s-au pronuntat pentru respingerea Ordonantei. Liderul PSD, Aura Vasile, a acuzat ca, prin OUG 114 "se doreste din nou mana libera pentru administratia portocalie a Bucurestiului, impreuna cu primarul primarul Oprescu, care si el este portocaliu si este condus de doamna ministru Udrea", a spus social-democrata.

In final, deputatii au votat cu 90 voturi favorabile si o abtinere, retrimiterea OUG la Comisia de administratie, cu termen doua saptamani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ordonanta deputati, #ordonanta spatii verzi, #OUG spatii verzi , #ordonanta