Seful PSD Olt e convins ca OUG 13 va deveni lege si spune ca 99% dintre protestatari nu stiu continutul ordonantei, sunt manipulati si platiti

Joi, 16 Februarie 2017, ora 08:37
8929 citiri
Seful PSD Olt e convins ca OUG 13 va deveni lege si spune ca 99% dintre protestatari nu stiu continutul ordonantei, sunt manipulati si platiti
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD Olt, senatorul Paul Stanescu, este sigur ca actualul continut al ordonantei 13, care amputeaza Codurile Penale, se va transpune in lege.

"Eu cred si sunt convins ca in Parlament tot ce a fost in Ordonanta 13, sunt convins ca in Parlament in perioada urmatoare, nu stiu, o luna, doua, trei, procedurile parlamentare trebuie sa le respectam, sunt convins ca continutul acelei ordonante sigur ca se va transpune in lege, pentru ca ati vazut ce se intampla la Curtea de Apel Alba, la Curtea de Apel Cluj, Justitia nu poate sa functioneze", a declarat Paul Stanescu, citat de Evenimentul de Olt.

Despre protestatarii din Piata Victoriei, seful PSD Olt spune ca 99% dintre ei nu stiau continutul ordonantei 13.

Stanescu a sustinut ca "sicanele din partea presedintelui Iohannis" au inceput inca de la formarea Guvernului, iar ordonanta 13 a fost doar un pretext, pentru ca Iohannis "astepta la cotitura".

"Ne astepta la cotitura. Sigur ca poate acea ordonanta 13 n-am reusit noi sa comunicam foarte bine, sa explicam foarte bine, poate asta e vina noastra, dar din punct de vedere legal, asa cum ati vazut, inclusiv Curtea Constitutionala a spus ca lucrurile sunt in regula.

Eu va spun in mod direct ce cred eu impreuna cu colegii mei, mai ales ca venim de la un Comitet Executiv unde ne-am intalnit cu toti presedintii de organizatii, daca nu exista acea OUG 13 probabil era altceva.

Eu cred ca a fost un pretext pentru ca din cei care s-au aflat in Piata Victoriei, intr-adevar un nume mare de oameni care nu este de neglijat si sigur ca acest drept de a participa la mitinguri si la demonstratii l-am castigat dupa 1990, dar eu cred ca 99% din cei care erau in Piata Victoriei nu stiau ce contine ordonanta 13", a adaugat el.

Amintim insa ca CCR nu s-a pronuntat saptamana trecuta pe fondul ordonantei 13. Magistratii au respins sesizarea Avocatului Poporului, fara sa ia in calcul deloc argumentele sale, doar pe motiv ca OUG 13 a fost deja abrogata prin OUG 14, asa ca nu mai are rost sa o dezbata.

In plus, Stanescu nu are niciun sondaj relevant pe care sa se poata baza cand spune ca 99% dintre protestatari nu au citit OUG 13, mai ales ca in Piata Victoriei, cel putin, nivelul IQ-ului parea destul de ridicat. Iata cateva argumente in acest sens.

Tot despre proteste, Stanescu a sustinut ca sunt rodul unei manipulari facute de "super profesionisti", indicand multinationalele.

"Ce cred eu ca s-a intamplat - dupa 11 decembrie eu cred ca cineva care se pricepe a citit programul nostru de guvernare si l-a si inteles. Cred ca motivul principal a fost asta. Programul nostru de guvernare e un program nu numai curajos, dar e un program realist si facut pentru romani si pentru capitalul romanesc", a continuat Stanescu.

Mai mult, a sustinut seful PSD Olt, ONG-urile finantate de George Soros "n-au produs decat dezbinare, ele n-au produs decat haos".

Citeste despre conspiratiile cu Soros si multinationale, o tehnica din manualul lui Hitler pe placul Moscovei

In plus, a precizat el, in Piata Victoriei au fost oameni care isi faceau selfie-uri ca sa arate la job ca au fost proteste.

"Eu, de exemplu, am stat de vorba cu oameni care au mers in Piata Victoriei, cunostinte de ale mele pot sa va spun, care-si faceau selfie sa arate la serviciu ca au fost in Piata Victoriei. Ba, mai mult, programul de lucru a fost redus la multinationale ca sa aiba timp sa mearga in Piata. Repet, cineva a citit programul nostru de guvernare si l-a si inteles.

Si a spus urmatorul lucru - domne, astia daca-si pun in aplicare acest program, PSD-ul, e complicat ca alt partid in 2020 sa vina la guvernare si bineinteles presedintele Iohannis are mai putine sanse in momentul in care programul PSD va fi pus in aplicare in aceasta perioada. Undeva lucrurile s-au cumulat. (...) Deci manipularea in aceasta perioada a fost asa de mare si sunt convins ca aceasta manipulare a fost facuta de super profesionisti. Practic ajungem sa spunem la un moment dat ca nu trebuie sa mai votam", a punctat el.

Acesta a adaugat ca planul celor care au organizat protestele a fost ca PSD sa nu fie lasat sa isi puna programul de guvernare in aplicare, care ar fi adus beneficii romanilor.

"Pai in momentul in care PSD a luat un asemenea numar de voturi, din punctul meu de vedere, ca roman, nu ca om politic, cred ca ar fi trebuit sa ne lase un an de zile, ba din contra, sa fie liniste sa vada daca noi, asa cum avem in program cu termene, punem in aplicare.

Din pacate, nu au avut rabdare, pentru ca discutiile au fost cam asa, cred eu - daca un an de zile ii lasam si primele masuri economice se vad in buzunarele romanilor si capitalul romanesc incepe sa creasca, ce mai facem?", a mai spus Paul Stanescu.

In concluzie, PSD este unit si membrii formatiunii sunt hotarati sa duca la capat programul de guvernare.

"Suntem solidari si suntem hotarati mai mult ca niciodata sa ne ducem la capat programul de guvernare, indiferent cati mai raman dintre noi, pentru ca presiunea e asa de mare sa plecam cumva de la guvernare, incat aproape nu va inchipuiti.

Probabil ati vazut, in Ministerul Justitiei toata lumea a fost chemata la DNA, se asteapta si domnul ministru (Florin Iordache- n.red.) ca sa fie... Nu poate sa existe asa ceva, cred ca e unicat ce se intampla in tara noastra. (...) Din toate analizele noastre, miza este clar PSD-ul, dar miza cea mai mare eu sunt convins ca este Romania, pentru ca sunt convins ca niciodata nu s-a renuntat la impartirea Romaniei", a incheiat el.

Declaratiile au fost facut in cadrul unei conferinte, in care Florin Iordache a transmis ca toti ministrii Cabinetului Grindeanu cunosteau continutul ordonantei 13, dupa ce fostul sau coleg de Guvern, Florin Jianu, a sustinut contrariul.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#ordonanta13 lege, #presedinte PSD Olt ordonanta13 , #ordonanta