Ziare.com

Traisesmul, legalizat ACL cere incetarea mandatului pentru alesii care schimba partidul

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 20:14

   

Traisesmul, legalizat ACL cere incetarea mandatului pentru alesii care schimba partidul
Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a afirmat, marti, ca ACL va ataca in contencios administrativ si la Curtea Constitutionala si va solicita incetarea mandatului fiecarui ales local care isi va schimba partidul, urmand sa ceara obligarea acestora de a reveni in partidele din care au plecat.

Ludovic Orban a anuntat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targoviste, ca Alianta Crestin Liberala va ataca in contencios administrativ si va cere obligarea in instanta a autoritatilor locale sa constate incetarea mandatelor alesilor locali care isi vor schimba partidul dupa intrarea in vigoare a ordonantei care le va permite acest lucru.

Orban a explicat ca se vor face atatea actiuni cati alesi locali vor decide sa plece din partidele lor.

"Vom ataca in contencios administrativ orice autoritate locala care refuza incetarea mandatului alesilor locali care si-au schimbat culoarea politica. In mod evident, cu fiecare atac in contencios vom invoca exceptii de neconstitutionalitate astfel incat Curtea Constitutionala sa aiba atatea schimbari de partid politic cate vor face alesii locali, atatea exceptii de neconstitutionalitate".

Traseismul, legalizat Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare

"De asemenea, si aici este lucrul cel mai important care reprezinta si un mesaj pentru alesii locali, vom solicita atat in atacul in contencios cat si in sesizarea Curtii Constitutionale incetarea mandatului oricarui ales local care si-a schimbat partidul politic dupa emiterea ordonantei si care va refuza sa revina la partidul politic dupa declararea ordonantei ca neconstitutionala".

Ghise: Ordonanta privind alesii locali este profund neconstitutionala

"Atat timp cat Curtea Constitutionala declara ca neconstitutionala aceasta ordonanta, noi vom solicita Curtii Constitutionale ca, in pronuntarea pe care o va face, sa anuleze orice fel de efect al ordonantei neconstitutionale. Ca atare, sa oblige orice ales local care si-a schimbat partidul politic sa revina in partidul politic in care era inainte de ordonanta, iar in caz contrar, in cazul in care refuza sa revina in partidul politic, sa-si piarda mandatul", a afirmat liderul PNL.

Ludovic Orban, care de saptamana trecuta este si co-presedinte al ACL Dambovita alaturi de liderul PDL Dambovita Iulian Vladu, a mai spus ca "imediat dupa publicarea OUG" care permite trecerea alesilor locali de la un partid la altul ACL va sesiza Avocatul Poporului.

"Nu ne asteptam la niciun fel de reactie din partea lui Victor Ciorbea, care la batranete s-a vandut pentru o functie catre PSD si care nu credem ca mai poate sa iasa din starea de slujitor al PSD. Cu toate astea, vom incerca, in speranta ca aceasta institutie fundamentala a democratiei care este Avocatul Poporului va face ceea ce e normal si corect", a mai spus Orban.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1635 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasu Orban, dute domne site plimba, ce vicu idei destea sa sperii

lumea, ce, mandatU iede capu lui ?
NU !
Pai sia tunci ?
Sa stiti ca MANDATU TRE DUS PANA LA CAPAT, finca asa a dat ordin domn doctor W Ponta, casa stiti !

SA TRAITI !

P.S. Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a afirmat, marti, ca ACL va ataca in contencios administrativ si la Curtea Constitutionala si va solicita incetarea mandatului fiecarui ales local care isi va schimba partidul, urmand sa ceara obligarea acestora de a reveni in partidele din care au plecat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor