Traseismul, legalizat: Au plecat si s-au intors in PDL in aceeasi zi. Isi pierd mandatele?

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 20:01
3658 citiri
Traseismul, legalizat: Au plecat si s-au intors in PDL in aceeasi zi. Isi pierd mandatele?
Foto: gazetanoua.ro

Doi consilieri locali din Bals au plecat din PDL la PSD, in baza ordonantei de urgenta care a legalizat migrarea alesilor locali pentru 45 de zile, dar s-au intors in aceeasi zi la democrat-liberali, spunand ca au facut o greseala si nu vor putea fi niciodata pesedisti.

Marin Turcitu si Silviu Tanasie au facut parte din grupul de cinci consilieri ai PDL care a trecut, in urma cu cateva zile, la PSD, in frunte cu presedinta organizatiei locale a PDL, Mariana Gheorghe. In aceeasi zi, Marin Turcitu si Silviu Tanasie s-au razgandit, intorcandu-se in partidul pe listele caruia au fost alesi. Surse politice citate de olt-alert.ro au declarat ca asupra celor doi s-ar fi facut presiuni de catre social-democrati.

"Eu nu voi face parte niciodata din PSD, indiferent de consecinte. Am semnat adeziune la PSD, insa chiar in aceeasi zi m-am intors in PDL cu semnatura. Chiar daca ordonanta privind migrarea politica a alesilor are niste prevederi, eu fac parte acum din PDL. In plus, ordonanta asta nu se stie ce va fi cu ea, poate fi atacata in instanta, este si o plangere penala in curs", a declarat Marin Turcitu.

Revenirea celor doi consilieri in PDL a devenit subiect de scandal.

Unii pesedisti sustin ca ei risca sa isi piarda mandatele, pentru ca OUG 55/2014 privind migrarea alesilor locali prevede explicit ca un ales local poate trece la alt partid o singura data fara ca sa isi piarda calitatea dobandita in alegerile electorale.

Traseismul, legalizat Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare (Video)

In schimb, reprezentanti ai PDL sustin ca ordonanta are niste termene clare si ca ea trebuie citita nu doar in litera, ci si spiritul ei.

"Cei doi consilieri nu isi vor pierde mandatele pentru ca au avut un termen in care au trecut la alt partid si au revenit. Daca de la PSD treceau, in termenul prevazut de ordonanta, la un alt partid decat cel din care au plecat initial, atunci aveau o problema. Dar asa, s-au intors in propriul partid. Daca se vor face abuzuri in cazul lor, exista calea instantei de judecata", a declarat un reprezentant al PDL pentru sursa citata.

Traseismul, legalizat - Inca sase consilieri judeteni si cel putin 15 primari schimba tabara

OUG 55/2014 a fost initiata de vicepremierul Liviu Dragnea, adoptata de Guvernul Ponta si vehement contestata de Opozitie, societatea civila si presedintele Traian Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#consilieri Bals migrat PSD PDL, #consilieri locali Bals trecut PSD , #ordonanta