Traseismul, legalizat: Ordonanta a trecut de comisiile Camerei Deputatilor

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 19:11
1520 citiri
Traseismul, legalizat: Ordonanta a trecut de comisiile Camerei Deputatilor

Comisiile juridica si de administratie au aprobat, marti, cu 26 de voturi "pentru" si 14 voturi "impotriva", ordonanta de urgenta 55/2014 privind posibilitatea alesilor locali ca pe o perioada de 45 de zile sa isi poata schimba partidul fara sa-si piarda mandatul.

Membrii comisiilor nu au acceptat niciuna dintre propunerile PNL si PDL de respingere a acestei Ordonante de urgenta.

A fost respinsa si propunerea deputatului PP-DD Daniel Fenchiu ca actul normativ sa se numeasca "Ordonanta de urgenta privind reglementarea traseismului".

Traseismul, legalizat Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare (Video)

Deputatii PNL si PDL au declarat ca sunt impotriva ordonantei pe motiv ca este neconstitutionala, neexistand o urgenta in aceasta problema, iar domeniul reglementat este al legilor organice, in care este interzisa emiterea de astfel de ordonante.

Gabriel Andronache (PNL) a spus ca ordonanta este "o capcana" pentru alesii care vor migra, pentru ca vor ramane fara mandat. "Aceasta ordonanta este neconstitutionala pentru ca incalca principiul egalitatii", a mai spus Andronache.

Lucia Varga (PNL) a aratat ca este vorba doar de un blocaj politic, pentru ca PSD doreste sa controleze politic administratia locala prin aceasta ordonanta.

Traseismul, legalizat: Ordonanta privind migratia primarilor a fost adoptata

Ioan Adam (PSD) a spus, in schimb, ca opozitia nu e in masura sa dea lectii de morala, avand in vedere ca mai multe legi importante, printre care si Codurile si legea educatiei au fost date prin ordonante de urgenta.

"Ne dati lectii de morala, voi care toata paleta de legi importante, legea educatiei, codurile, au fost date prin ordonanta de urgenta? Pe de alta parte, nu-i urgenta ca este blocata administratia?", a spus Adam.

Ordonanta urmeaza sa fie supusa dezbaterii plenului Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ordonanta migratie primari trecut comisii, #ordonanta migratie trecut Camera Deputatilor, #ordonanta primari Camera Deputatilor , #ordonanta
Comentarii
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Deci abuzurile la STATUL de DREPT continua de un parlament inrait...