Aberatia zilei: Acesti condamnati care legifereaza

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 15:46
3892 citiri
Aberatia zilei: Acesti condamnati care legifereaza

Parlamentul Romaniei este plin de senatori si deputati cu dosare aflate pe rol, ba, mai mult, chiar condamnati cu suspendare.

Ei sunt oamenii pe care noi i-am trimis sa faca legi pentru Romania, deci pentru noi, cetatenii ei, insa de multe ori ii vedem cum isi folosesc functiile pentru a legifera in interesul lor. Ba ii mai si auzim cum, de la tribuna Parlamentului, atunci cand se ajunge ca vreun procuror sa le ceara ridicarea imunitatii de care se bucura, sa-si instige colegii sa voteze impotriva invocand argumentul suprem: "oricare dintre voi ati putea fi aici, in locul meu".

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a remis astazi un comunicat de presa in care arata negru pe alb ca 32 de fosti sau actuali parlamentari au incalcat regimul conflictului de interese, in materie administrativa sau chiar juridica, patru dintre ei fiind dati pe mana procurorilor.

ANI face bilantul: Zeci de fosti sau actuali parlamentari, acuzati de conflict de interese

Credeti ca in Germania, Franta sau Marea Britanie un parlamentar prins ca si-a angajat neamurile la cabinet si le-a platit din bani publici ar mai ramane parlamentar? Ei bine, in Romania asa stau lucrurile.

Culmea, printre cei acuzati se numara senatori si deputati cu functii importante, cum ar fi deputatul PNL Mihaita Calimente, presedintele comisiei de control SIE, care si-a angajat fiul la cabinet, sau deputatul PC Bogdan Ciuca, (presedintele comisiei juridice, de disciplina si imunitati!), care si-a angajat sora, sau deputatul PSD Madalin Voicu, care si-a platit nora din bani publici, dar a fost propus de Guvern pentru postul de consul la Bonn.

Tot din comisia juridica face parte si deputatul UDMR Mate Andras, condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare, tot pentru conflict de interese. Mai mult, acesta face parte si din comisia pentru revizuirea Constitutiei!

Am mentionat doar cateva nume, dar cazurile sunt numeroase si unele mai revoltatoare decat altele. De exemplu, senatorul PNL Tudor Chiuariu, condamnat definitiv si irevocabil la 3 ani si sase luni de inchisoare cu suspendare in dosarul Posta Romana, si-a pastrat mandatul, fiind unul dintre cei 29 de senatori din grupul liberal care au votat marti impotriva infiintarii Agentiei de Administrare a Bunurilor sechestrate.

Cine sunt senatorii care au votat impotriva infiintarii Agentiei de Administrare a Bunurilor Sechestrate

Legea urmeaza sa ajunga la Camera Deputatilor unde va fi votata, printre altii, si de deputatul Victor Ponta, primul premier al Romaniei trimis in judecata in timpul exercitarii mandatului si in cazul caruia DNA a dispus punerea sub sechestru a unui apartament.

Ce asteptari putem avea de la asemenea oameni? Ce fel de legi vor iesi din mainile lor? Nu este greu de imaginat, daca ne gandim doar la faptul ca cinci deputati au initiat un proiect de lege ce vizeaza dezincriminarea conflictului de interese, exact infractiunea pentru care, de exemplu, DNA a cerut ridicarea imunitatii lui Ponta, dar s-a izbit de refuzul Camerei Deputatilor.

Prezent la Bucuresti in luna iunie, Thomas Steiger, policy officer al Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), a declarat ca persoanele acuzate de conflict de interese ar trebui sa demisioneze. Cu atat mai mult cele condamnate definitiv, am adauga noi, cu permisiunea dumneavoastra.

Dar cine le poate convinge? Liderii de partid? Presedintele tarii? Sa fim seriosi...

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citeste si:
Liviu Dragnea, destăinuiri despre viața în penitenciar. „Se doreşte o ţară ca afară, dar închisorile să fie ca în Evul Mediu”
Liviu Dragnea, destăinuiri despre viața în penitenciar. „Se doreşte o ţară ca afară, dar închisorile să fie ca în Evul Mediu”
Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a vorbit din nou duminică seara, 19 septembrie, despre condiţiile din penitenciarele din România. Dragnea a transmis că rata...
Liviu Dragnea dezlănțuit în prima apariție televizată: „Structură de guvernare coordonată de Iohannis, ajutată de PSD coordonat şi el de Iohannis”
Liviu Dragnea dezlănțuit în prima apariție televizată: „Structură de guvernare coordonată de Iohannis, ajutată de PSD coordonat şi el de Iohannis”
Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a lansat duminică, 19 septembrie, atacuri dure la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, a actualei guvernări, dar şi a partidului pe care l-a condus....
Sursa: Ziare.com