Aberatia zilei: Nu pot sa incalc legea, desi am incalcat-o 7 luni

Joi, 27 Iunie 2013, ora 15:02
4532 citiri
Aberatia zilei: Nu pot sa incalc legea, desi am incalcat-o 7 luni

Chiulesc pe rupte, sunt ramasi mult in urma cu adoptarea legilor, nu sunt in stare sa adopte un statut in conformitate cu prevederile constitutionale, dar au pretentii sa stea la hotel in vacanta de vara pe banii nostri, ai tuturor.

De ce au nevoie parlamentarii de 2 luni de vacanta de vara e foarte greu de inteles, cata vreme nu prea se spetesc cu munca decat 2-3 zile pe saptamana, iar cand se spetesc dau mai degraba rateuri. Marti, de exemplu, parlamentarii au dat un vot pe ordonante emise de Guvernul Tariceanu in urma cu 6 ani! Dar chiar si asa, decat sa faca rau, mai bine pleaca in vacanta. Pai daca pleaca, atunci sa plece!

Si Valeriu Zgonea, si Crin Antonescu, cei doi presedinti ai camerelor parlamentare, se plang in fata jurnalistilor ca visteriile le sunt goale si ca exista riscul ca in octombrie marele for legiuitor al tarii sa intre in faliment.

Ca de obicei, dau vina pe Opozitie, pe care o acuza ca a sesizat la CCR de cateva ori neconstitutionalitatea legii de modificare a statutului deputatilor si senatorilor. Dar CCR le-a dat dreptate, de tot atatea ori.

Ei, bine, pentru ca au lucrat in gol pe statut, cel vechi ramane in vigoare si el spune ca parlamentarul roman trebuie musai sa beneficieze de masina si cazare gratis, ca altfel nu poate gandi limpede. In regula, dar ce mai e de gandit in vacanta?

Cateva milioane bune de lei se vor duce pe apa Sambetei pentru cazarea parlamentarilor in Capitala, in lunile iulie si august, relateaza televiziunile de stiri.

"Pai, ce sa facem? Asta-i legea! Unde-i lege nu-i tocmeala!", s-a justificat Valeriu Zgonea.

"Am apelat la buna lor credinta. O parte au plecat, majoritatea au ramas. (...) Eu nu pot sa incalc legea. Si asa sunt intr-o situatie delicata - de 7 luni am incalcat legea pentru ca nu am putut sa dau tutoror parlamentarilor ce e scris in statut, care e lege organica, si trebuia sa dau fiecarui deputat o masina - nu mai vorbesc ca trebuia sa le asigur cazare la hotel - si avem deja 98 de parlamentari care nu au masini pentru ca nu am avut bani sa le cumparam", a spus Zgonea.

Deputatii isi cumpara zeci de masini noi

Antonescu asteapta bani de la Ponta: Situatia financiara e foarte dificila spre critica

Imbarligat mod de gandire. Adica s-a putut incalca legea 7 luni, dar acum nu se mai poate amana nimic, trebuie neaparat sa se cumpere masini si sa fie platita cazarea peste vara, ca daca tot se intra in faliment, atunci sa mai tragem foloasele cat se mai poate.

Si cum adica "am apelat la buna lor credinta"? Parlamentarii sunt o turma fara stapan, n-au si ei lideri de partide, lideri de grup, nu pot fi convinsi? Premierul, care pupa drapelul in genunchi, nu ii poate face sa priceapa ca Romania n-are bani de cheltuit pe distractia estivala a senatorilor si deputatilor? Victor Ponta e presedinte PSD si co-presedinte USL. Nu are suficienta autoritate politica astfel incat parlamentul obez sa mai stranga nitel cureaua pe perioada verii?

In cazul asta, dati-ne lista cu parlamentarii care vor sa stea pe banii nostri la hotel in vacanta, domnule Zgonea! Dati-ne lista si faceti-i de ras, macar sa avem si noi o satisfactie!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#cazare vacanta vara parlamentari, #Zgonea cazare parlamentari vacanta , #parlament