Adrian Sobaru, cel care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, vrea sa fie deputat

Marti, 28 August 2012, ora 20:04
5143 citiri
Adrian Sobaru, cel care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, vrea sa fie deputat

Adrian Sobaru, angajatul TVR care s-a aruncat de la unul dintre balcoanele Parlamentului in decembrie 2010, vrea sa candideze pentru un post de deputat de Bucuresti.

Candidatura lui Sobaru ar urma sa fie in calitate de independent, iar acesta vrea sa reprezinte colegiul 5, adica zona Colentina-Teiul Doamnei, transmite Realitatea Tv.

Intr-o interventie televizata, acesta a spus ca este un tip care se vede de stanga, dar ca si liberalismul "are loc in toata chestia asta". Totodata, el a transmis ca sloganul campaniei sale va fi "Chiar imi pasa".

Unul dintre motivele pentu care Sobaru ar fi ales un colegiu din Bucuresti este faptul ca duce lipsa de fonduri pentru campanie. El a mentionat insa ca urmeaza sa deschida un cont bancar si un site de promovare, prin care sa incerce obtinerea de sprijin financiar pentru campania sa.

"In afara de door-to-door, sunt foarte putine lucruri pe care putem sa le facem. O sa facem niste calendare si cam atat. Nu tricouri, nu televizoare, nu galeti, nu faina, nu mici. Dar cu toate astea, trebuie ceva bani. Eu sunt un tip echilibrat si calculez, am nevoie de cam 15.000 de euro. Pentru o campanie electorala nu inseamna mare lucru, dar pentru un om normal inseamna enorm de multi bani", a explicat Adrian Sobaru.

Acesta a subliniat ca nu vrea sa stea "cu mana intinsa la oamenii de afaceri", pentru ca acestia ar putea sa il conditioneze, iar astfel candidatura independenta nu mai este independenta. Totodata, el a explicat ca spera sa castige mandatul de deputat chiar si in conditiile in care trebuie sa obtina 50 la suta plus unu din totalul voturilor exprimate.

"Eu simt ca pot face istorie, sa fiu primul independent ales uninominal in Parlament", a mai spus Adrian Sobaru.

In varsta de 44 de ani, Sobaru s-a aruncat in ziua de 23 decembrie 2010 de la unul din balcoanele salii de plen a Parlamentului, in timp ce era dezbatuta o motiune de cenzura. Sobaru era electrician al stirilor TVR si, in momenul in care a sarit, a strigat "Pentru tine, Boc!".

#Adrian Sobaru candidat deputat, #adrian sobaru aruncat balcon parlement, #Sobaru candidatura Parlament , #parlament