Ambasada SUA, ingrijorata de modificarile Codului Penal

Marti, 12 Mai 2015, ora 21:29
5232 citiri
Ambasada SUA, ingrijorata de modificarile Codului Penal
Foto: Digi24

Ambasada SUA la Bucuresti isi exprima din nou ingrijorarea cu privire la modificarile aduse in Parlament la Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

"Ambasada Statelor Unite este in continuare ingrijorata de modificarile aduse Codurilor Penal si de Procedura Penala. Orice modificari aduse acestor coduri trebuie analizate cu atentie si in mod transparent de toate partile interesate, pentru a se asigura ca aceste modificari nu submineaza progresele recente obtinute de Romania in consolidarea statului de drept si in lupta anti-coruptie. Asa cum am mai declarat, astfel de rezultate ar fi un semnal descurajator, mai ales pentru investitori", se arata intr-un comunicat remis presei si citat de Antena3.

Senatul a votat zilele aceastea cateva modificari la Codul de Procedura Penala si la Codul Penal, in baza carora DNA va obtine mai greu arestarea preventiva a unor acuzati de diverse infractiuni.

Senatul a votat modificarea Codului de procedura penala: DNA ar putea obtine arestari mai greu

Senatul a votat modificarea Codurilor Penale - PNL: Pentru PSD justitia e ciuma si Sova e muma

Premierul Victor Ponta s-a aratat de acord cu modificarile facute de Senat, proiectul de lege urmand sa ajunga in curand si la Camera Deputatilor, decizionala.

Ponta vrea sa fie incatusati doar arestatii violenti. Ce spune despre modificarile la Codul de procedura penala

#Ambasada SUA modificari Cod penal , #parlament