ANCOM are un nou sef. Adrian Dita a fost votat de Parlament

Joi, 11 Mai 2017, ora 16:06
2727 citiri
ANCOM are un nou sef. Adrian Dita a fost votat de Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a votat, joi, cu 236 de voturi "pentru" si 10 voturi "impotriva", ca Adrian Dita sa preia functia de presedinte al ANCOM.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis, marti, conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului propunerea pentru functia de presedinte al ANCOM, respectiv a lui Adrian Dita, director de Public Affairs la Telekom Romania, care urmeaza sa aiba un mandat de sase ani.

"Avand in vedere prevederile articolului 11 din OUG 22/2009 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, cu modificarile si completarile ulterioare, va transmitem nominalizarea domnului Adrian Dita pentru numirea in functia de presedinte al ANCOM, pentru un mandat de tase ani, in cadrul sedintei comune a celor doua camere ale Parlamentului, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti", se arata in scrisoarea semnata de premierul Sorin Grindeanu.

Adria Dita este director de Public Affairs la Telekom Romania.

Potrivit informatiilor din mediul on-line, Adrian Dita a fost sotul Ancai Alexandrescu, consilier al fostului premier Victor Ponta.

Guvernul a modificat, la sfarsitul lunii aprilie, prin ordonanta de urgenta, procedura de numire a sefului ANCOM, presedintele Romaniei fiind exclus din aceasta procedura, propunerea urmand sa fie luata de Parlament, cu majoritatea voturilor senatorilor si deputatilor.

"Pe ordinea de zi suplimentara a fost o Ordonanta de urgenta de modificare a legii de functionare a Autoritatii Nationale in Telecomunicatii ANCOM. Este vorba de o Ordonanta de urgenta care modifica modalitatea de numire a presedinteului si vicepresedintilor acestei institutii, in speta, presedintele si vicepresedintii vor fi numiti tot la propunerea Guvernului - cum se intampla acum - dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite, cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor prezenti. Va reamintesc ca ANCOM este o institutie care functioneaza in subordinea Parlamentului Romaniei", a declarat atunci purtatorul de cuvant al Executivului, Alina Petrescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Adrian Dita votat Parlament ANCOM, #Adrian Dita ANCOM , #parlament