Ati inviat, frumosilor!

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 07:57
9654 citiri
Ati inviat, frumosilor!

Nici nu s-a racit bine cenusa de la Colectiv si parlamentarii isi fac din nou de cap pe banii nostri. Nu s-a risipit focul durerii pentru cei 51 de morti si politicienii au invadat toate posturile TV sa-si exprime oful pentru pierderea ciolanului. Compasiune pentru victime, mai deloc!

In opinia mea, actuala clasa politica are un tupeu desavarsit. De acord, viata merge mai departe dupa orice tragedie, dar ce se intampla astazi sub cupola Parlamentului sfideaza legea bunului simt primar. Dupa ce au stat pititi ca sobolanii cateva zile, totul a revenit la "normal".

Poate unora li se pare o bagatela faptul ca deputatii au votat miercuri, intr-o proportie covarsitoare, un amendament al PSD care prevede marirea salariilor tuturor bugetarilor cu 10%, incepand cu 1 decembrie. Mie mi se pare cel mai mare afront pe care puteau sa-l aduca politicienii tuturor acelora care au manifestat pasnic in ultima perioada.

In nicio seara nu s-a scandat pentru salarii mai mari. Nu a existat niciun moment in care cineva sa rosteasca o astfel de revendicare. Niciun banner, carton sau foaie a manifestantilor nu a afisat o aluzie la asa ceva. Si, ce sa vezi, tam-nesam, parlamentarii au devenit generosi cu bugetarii. Evident, ca doar nu dau din banii lor!

Sa mai spun ca decizia a fost luata la initiativa unui parlamentar frustrat ca a murit Ceausescu, auto-declarat comunist? Nu are rost! E neimportant.

Atat timp cat a fost votata si de PNL, ma tem ca majoritatea politrucilor actuali au inca in sange nostalgia vremurilor apuse. Si ei ne conduc, neconditionat!

Intamplator sau nu, toti politicienii sunt bugetari. Toata armata de functionari publici se infrupta luna de luna din bugetul tarii. Toate posturile politice bine platite din deconcentrate, din agentii de care n-a auzit mai nimeni si care nu au rezultate, vor fi rasplatite cu varf si indesat, prin grija clasei politice, chiar daca nu sunt bani la buget.

Cand am vazut ca si reprezentantii PNL au votat cu spor si iresponsabilitate aceasta marire, m-am convins pentru totdeauna ca acest partid a devenit o ruina pentru antreprenori, pentru libera initiativa, pentru spiritul liberal, in general.

Se vede din avion ca toata gasca de "liberali" din PNL nu are nicio legatura cu economia de piata si cu capitalismul, din moment ce acest amendament va duce la cresterea deficitului bugetar in 2016 cu 5 miliarde de lei.

Acum sa vedeti "distractie" pe patroni. Angajatii din mediu privat nu se vor lasa mai prejos si le vor cere o marire de salariu. Daca la stat se poate, la privat de ce nu? Si iarasi prevad ca (re) incepe cascada muncii la negru, si iarasi scad incasarile la buget, Romania se imprumuta si mai mult si tot asa. De unde a pornit totul? Din Parlament!

De PSD numai de bine!

Credeati ca numai Ponta e de vina si ca acum vine Dragnea cu ceva mai bun? Doamne fereste! Parerea mea este ca gena comunista a ramas impregnata si in peretii din sediul de pe Kiseleff, dupa plecarea tovarasului Iliescu. Tot inainte, tovarasi!

Sa mai spun ca tragedia de la Colectiv este apanajul bugetarilor cap-coada? Sa mai spun ca oamenii aia nu au murit pentru ca nu aveau functionarii publici salarii marite, ci din cauza nesimtirii, a indolentei crase, a nepasarii, a ineficientei sistemului administatiei publice si a institutiilor de control?

Personal, cred ca politicienii de Dambovita au ajuns intr-o groapa adanca. Foarte adanca! Si cea mai buna solutie este sa-i lasam acolo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#salarii majorate bugetari Parlament, #deputati crestere salarii bugetari , #parlament