Ziare.com

Basescu respinge superimunitatea parlamentarilor - cererea, dezbatuta joi in Parlament

Marti, 05 Februarie 2013, ora 11:20

   

Basescu respinge superimunitatea parlamentarilor - cererea, dezbatuta joi in Parlament
Secretarul Camerei Deputatilor Eugen Nicolicea a declarat, marti, dupa sedinta Birourilor permanente reunite, ca cererea de reexaminare a proiectului Statutului parlamentarilor va fi dezbatuta joi de plenul celor doua Camere.

"Cele doua subiecte nu interfereaza in mod negativ. Deci, pe data de 7 probabil vom dezbate si acea retrimitere a Statutului, solicitarea de reaxaminare a presedintelui. Intra pe 7. Bugetul nu va fi adoptat pana pe data de 7", a spus Nicolicea.

El a aratat ca marti sau miercuri Comisia de Statut se va intruni si va elabora Raportul in cazul cererii de reexaminare.

"Nu e lucrare ampla, ci trebuie discutate doar articolele care au fost retrimise. Camera si Senatul vor decide daca accepta propunerea presedintelui sau nu. In cazul in care votul este pozitiv pentru amendamentele care se fac la Comisie, acestea vor fi atasate la lege. Daca votul este negativ, legea pleaca asa cum a fost trimisa la presedinte", a spus Nicolicea.

Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, Parlamentului, o cerere de reexaminare a Statutului parlamentarilor, invocand, printre altele, faptul ca acesta vine in contradictie cu recomandarile din Raportul MCV si propunand dezbatere publica asupra proiectului.

In cerere se arata ca Legea trimisa spre promulgare are ca obiect de reglementare completarea si modificarea statutului deputatilor si al senatorilor, in special in ceea ce priveste incompatibilitatile, conflictele de interese si imunitatea parlamentarilor.

Oficialii Comisiei Europene nu au avut obiectii fata de noul statut propus al parlamentarilor si trebuie vazut daca bugetul pe 2013 mai poate fi aprobat ca efect al deciziei presedintelui de a trimite Parlamentului spre reexaminare acest statut, a declarat, la Bruxelles, premierul Victor Ponta.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 980 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor