Buda (PDL) ii critica pe senatorii juristi, dupa operatiunea "cartea lui Motoc vrem"

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 13:00
3243 citiri
Buda (PDL) ii critica pe senatorii juristi, dupa operatiunea "cartea lui Motoc vrem"

Presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda, s-a aratat neplacut surprins dupa ce Comisia Juridica a Senatului a servit drept oficiu de transmitere a informatiilor pentru "Ghimpele", o publicatie a trustului Intact, apartinand familiei lui Dan Voiculescu, cerand pentru aceasta cartea de munca a judecatoarei Iulia Motoc, de la Curtea Constitutionala.

"E o actiune fara precedent, care excede atributiile Parlamentului. Atributiile Comisiei Juridice sunt expres prevazute, nu exista asa ceva (cererea de informatii pentru o publicatie - n.red)", a declarat deputatul PDL pentru Ziare.com.

"In mod cert, sunt surprins ca domnul Toni Grebla (presedintele Comisiei Juridice a Senatului, membru PSD -n.red), a dat curs unei asemenea cereri, il stiam un om foarte echilibrat", a adaugat Daniel Buda.

In opinia sa, Comisia Juridica a Senatului s-a implicat astfel intr-o campanie prin care se incearca decredibilizarea Curtii Constitutionale in ochii opiniei publice.

Buda a spus ca PDL ar putea pune in discutie acest lucru, dar ca cea care trebuie sa actioneze prima e chiar Curtea Constitutionala.

Cerere pentru Ghimpele lui Voiculescu

Comisia Juridica din Senat a decis marti sa ceara Universitatii Bucuresti o copie dupa cartea de munca a judecatorului CCR Iulia Motoc dupa ce o publicatie lansata de trustul Intact doreste sa i se aduca la cunostinta anii de experienta ai judecatorului.

Potrivit unui Memorandum primit de Comisia Juridica a Senatului, redactorul-sef al publicatiei "Ghimpele", Gabriel Popoiu, "solicita sa i se aduca la cunostinta numarul anilor de experienta ai doamnei judecator Iulia Motoc conform dosarului depus la Senatul Romaniei pe baza caruia a fost desemnata in 2010 judecator al Curtii Constitutionale".

Comisia Juridica a luat marti in discutie solicitarea si a decis sa ceara actele necesare Universitatii Bucuresti.

"Redactorul-sef al unei reviste publicate in Romania ne solicita sa le comunicam daca doamna judecator Iulia Motoc de la Curtea Constitutionala, la data numirii in aceasta demnitate, indeplinea vechimea in specialitate, de 18 ani, ceruta de lege. Impreuna cu colegii am convenit sa solicitam o copie de pe carnetul de munca, pentru ca din CV pare a rezulta ca indeplineste conditiile de vechime prevazute de lege. Vom verifica si carnetul de munca, printr-o solicitare in acest sens, la Universitatea Bucuresti, si vom comunica petentului raspunsul solicitat", a declarat presedintele Comisiei, Toni Grebla.

"Ghimpele" face parte din trustul Intact, controlat de presedintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Intact a condus o campanie virulenta de presa impotriva Iuliei Motoc, dupa ce aceasta a votat pentru invalidarea referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu.

Citeste si:
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianurie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică vineri, 21 ianuarie....