Ziare.com

Bugetele Ministerului Sanatatii si CNAS, adoptate de Comisiile de Buget-Finante

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 17:10

   

Bugetele Ministerului Sanatatii si CNAS, adoptate de Comisiile de Buget-Finante
Comisiile de Buget-Finante au adoptat vineri bugetul Ministerului Sanatatii cu 26 de voturi "pentru", sase "impotriva" si doua "abtineri", precum si bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Bugetul Ministerului Sanatatii pentru anul 2013 este de 8,67 miliarde, in crestere cu 81,17% fata de cel de anul trecut. In cadrul dezbaterilor au fost adoptate si doua amendamente, dar care nu presupuneau sume in plus la buget, ci doar realocari de fonduri. Toate amendamentele propuse de Opozitie au fost respinse. De asemenea, in cadrul dezbaterilor s-a adoptat si bugetul CNAS cu majoritatea de voturi.

Ministrul Sanatatii a precizat ca in aproximativ doua saptamani va merge cu un memorandum in Guvern prin care va solicita pe o metodologie "uniforma si unitara" tuturor judetelor o strategie a sanatatii publice pana in anul 2020.

"Am luat urmatorea decizie de principiu, si anume: in circa doua saptamani voi merge cu un memorandum in Guvernul Romaniei prin care voi solicita pe o metodologie uniforma si unitara tuturor judetelor o strategie a sanatatii publice pana in anul 2020. Pe baza strategiei pe care ne vom prezenta fiecare judet in parte vom sti ce investitii au neterminate, in functie de strategie ce investitii trebuie continuate, ce investitii trebuie inchise si abandonate, sa vedem la spitalele inchise care trebuie deschise.

Nu as vrea sa facem o decizie de deschidere asa de stupida cum a fost cea de inchidere, adica fara niciun discernamant, fara nicio evaluare. Deci acea decizie sa fie luata pe strategie. Cand vom avea strategiile gata, eu sper sa fie gata pana la sfarsitul semestrului unu, in semestrul doi facem strategia nationala, venim in Parlament, o aprobam si pe baza ei orice guvern vine si pleaca trebuie sa isi faca datoria pentru sistemul sanitar romanesc. E anormal sa lucram dupa ureche asa cum am lucrat din pacate in ultima vreme", a spus ministrul in cadrul dezbaterilor din Comisiile de Buget-Finante.

"In ceea ce priveste co-plata la ce nivel s-a discutat cu FMI va spun ca, desi dumneavoastra ati sustinut-o si ati introdus-o in acordul cu FMI pentru toate serviciile medicale, eu am negociat sa nu se aplice in toate serviciile, si numai pentru cele spitalicesti si cu o suma modica. Am convenit sa se cheme suma modesta", a punctat Eugen Nicolaescu.
Sursa: rNews

Articol citit de 7761 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor