Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine sunt cei doi candidati la sefia Autoritatii Electorale Permanente

Luni, 22 Mai 2017, ora 14:45
2222 citiri
Cine sunt cei doi candidati la sefia Autoritatii Electorale Permanente
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisiile Juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au validat, luni, cei doi candidati propus la functia de presedinte al AEP.

Este vorba despre Daniel Barbu de la ALDE si Maria Krause, propusa de USR.

Daniel Barbu a fost ministru al Culturii in Guvernul Ponta, functie din care a demisionat dupa ce a spus ca bugetul alocat prevenirii imbolnavirii cu HIV/SIDA este prea mare si ca s-ar putea face mult mai multe festivaluri Shakespeare cu acesti bani. El a cerut ulterior scuze, spunand ca a fost vorba despre "o comparatie nefericita".

Iata un CV al lui Daniel Barbu

Maria Krause este expert electoral. A participat la misiuni de observarea alegerilor ale Oficiului OSCE pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului in diverse tari.

In Romania, a facut parte in 2014 dintre coordonatorii proiectelor organizate de Expert Forum pentru observarea alegerilor europarlamentare si de Centrul pentru Resurse Civice pentru observarea alegerilor prezidentiale, iar in 2016 a participat ca expert electoral la campania de observare a alegerilor FiecareVot.

Citeste mai multe despre activitatea Mariei Krause.

"Presedintele si vicepresedintii nu pot fi membri ai unui partid politic, deci in momentul in care li se valideaza mandatul trebuie sa isi dea demisia, in termenul de 15 zile in care pot renunta la aceasta calitate daca o au. Mandatul este de opt ani si poate fi reinnoit o singura data. Am primit doua candidaturi.

In primul rand, avem grupurile parlamentare ale ALDE din Camera Deputatilor si Senat propun pe domnul Daniel Barbu pentru functia de presedinte al AEP si, de asemenea, mai avem inca o propunere din partea grupului USR care nominalizeaza pe doamna Maria Krause", a spus presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea, citat de Mediafax.

Comisiile Juridice reunite au aprobat in unanimitate validarea celor doua propuneri, insa plenul reunit va avea ultimul cuvant.

Citeste si cum a ajuns AEP sa nu aiba presedinte, fix inainte de parlamentare:

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#sefia Autoritatii Electorale Permanente, #candidati functie AEP , #parlament