Coalitia va adopta tratatul de guvernanta fiscala prin procedura parlamentara

Marti, 14 Februarie 2012, ora 22:24
1778 citiri
Coalitia va adopta tratatul de guvernanta fiscala prin procedura parlamentara

Coalitia de guvernare a convenit, marti, sa adopte tratatul de guvernanta fiscala agreat la nivel european prin procedura parlamentara, urmand ca un proiect de lege in acest sens sa fie elaborat in perioada urmatoare, potrivit unor surse din coalitia guvernamentala.

Sursele citate au precizat ca Tratatul de guvernanta fiscala ar urma sa fie adoptat printr-un proiect de lege special, care va fi supus votului Parlamentului.

Partidele din coalitie au ajuns la aceasta decizie intrucat adoptarea tratatului prin modificarea Constitutiei ar fi fost dificila, in conditiile in care Opozitia se opune modificarii Legii fundamentale inainte de alegerile parlamentare.

Sursele citate au mai aratat ca partidele din arcul guvernamental vor propune, de asemenea, ca presedintele si premierul sa fie imputerniciti sa semneze, la nivel european, tratatul in cauza.

De asemenea, este posibil ca liderii coalitiei sa initieze consultari si cu opozitia pe aceasta tema, insa la sedinta de marti nu a fost stabilit un mandat precis in acest sens.

Formatiunile coalitiei majoritare vor semna un protocol de sustinere a semnarii si ratificarii de catre Romania a tratatului UE de guvernanta fiscala, iar acesta va fi deschis si opozitiei, de la care se asteapta dialog si pe alte teme ale agendei publice, au anuntat liderii partidelor coalitiei, dupa intalnirea de luni, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu.

"Pozitia noastra comuna a fost aceea ca in cadrul coalitiei sa semnam un acord pentru sustinerea semnarii si ratificarii de catre Romania a acestui tratat, acord care trebuie consfintit intr-un protocol al coalitiei si care semneaza a fi deschis si celorlalte partide parlamentare, pentru ca este vorba de interesul national", a spus presedintele PDL, Emil Boc, la finalul consultarilor.

Presedintele Traian Basescu a invitat, luni, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor si formatiunilor reprezentate in Parlament, pentru discutii privind perspectivele ratificarii de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara si dialogul dintre partide si functionarea Legislativului.

Statele Uniunii Europene, cu exceptia Marii Britanii si a Republicii Cehe, au adoptat la sfarsitul lunii ianuarie un nou tratat de consolidare a disciplinei bugetare cu introducerea planificata a unor "reguli de aur" privind echilibrul bugetar.

Presedintele Traian Basescu a declarat, dupa lucrarile informale ale Consiliului European, ca noul tratat de stabilitate trebuie adoptat de Romania, prin Constitutie, pana la finalul anului 2013, in unele conditii acest lucru fiind necesar de facut chiar si mai repede.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#tratat guvernanta fiscala, #tratat guvernanta fiscala Parlament, #prooiect lege tratat guvernanta fiscala , #parlament
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5