Aberatia zilei: Zanganitul sinistru al catuselor in Parlament

Marti, 17 Februarie 2015, ora 18:47
3943 citiri
Aberatia zilei: Zanganitul sinistru al catuselor in Parlament
Foto: hepta.ro

Parlamentul Romaniei are de rezolvat o dilema hamletiana generata de situatia neobisnuita a deputatului Elena Udrea: a fi sau a nu fi adus incatusat in forul legislativ.

Rezolvarea problemei a cazut pe capul lui Valeriu Zgonea (PSD), presedintele Camerei Deputatilor, care, nestiind ce sa faca, a pasat-o colegului sau de partid Robert Cazanciuc, ministru al Justitiei.

La ora redactarii acestui articol, toata lumea asteapta cu sufletul la gura sa vada ce va decide Inalta Curte: accepta sau respinge contestatia depusa de Elena Udrea la masura arestului preventiv dispusa in dosarul Microsoft? Daca nu este eliberata, Elena Udrea ar putea veni, miercuri, la Parlament sa se apere in cazul celei mai recente cereri de arestare a DNA purtand la maini o clasica si stralucitoare pereche de catuse.

DNA il baga in ceata pe Zgonea: Cum se va apara Udrea daca n-are voie cu catuse in plen

Udrea vrea sa se apere in fata Parlamentului - Va merge incatusata in plen?

Asa ceva nu s-a mai intamplat. Am mai vazut o deputata, pe Oana Niculescu Mizil, defiland in zeghe pe holurile Parlamentului, dar era doar un spectacol ieftin. Cu catuse, insa, nu si-a facut nimeni aparitia, desi avem cateva zeci de deputati si senatori arestati preventiv sau condamnati, cu suspendare sau executare.

Dincolo de dilema legislativa in cazul Udrea, care se va rezolva pana la urma intr-un fel sau altul, aberant este faptul ca avem un numar incredibil de mare de senatori si deputati penali, de-ai putea zice ca Parlamentul Romaniei este un extraordinar loc de refugiu pentru infractori, nicidecum FORUL LEGISLATIV al Romaniei.

Inca un deputat condamnat la inchisoare pentru conflict de interese

Deputat PSD, condamnat la plata unei amenzi, dupa ce si-a angajat fiica in Parlament

Doi deputati UDMR, condamnati definitiv la inchisoare cu suspendare

Senatorul PNL Dian Popescu, condamnat la 5 luni de inchisoare

Deputatul Marko Attila, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Deputat UDMR condamnat pentru conflict de interese

Un deputat PNL si un fost procuror, condamnati definitiv pentru coruptie

Ne mai miram ca legile ies strambe, cand ele sunt votate si de oameni care nu sunt capabili sa respecte o lege? Ne mai miram ca judecatorii Curtii Constitutionale le resping pe banda rulanta?

Aberatia zilei: La butoane pe legile tarii, fiind condamnat deja si suspect din nou de coruptie

"E dreptul doamnei Udrea sa vina sa se apere in comisie si in plen", sustine avocatul ei. Corect. Dar e si dreptul nostru de simpli cetateni de a avea in Parlament oameni demni si cinstiti.

Valeriu Zgonea invoca recomandarile Comisiei de la Venetia cand sustine ca un parlamentar nu poate fi adus incatusat in plen. Valeriu Zgonea vorbeste despre "respectul" care trebuie acordat alesilor.

Daca-i asa, atunci sa faca bine sa demisioneze toti parlamentarii acuzati, arestati preventiv sau condamnati cu suspendare. Sa plece din Parlament Elena Udrea, cu catusele ei cu tot. Sa plece din Parlament plangaciosul Varujan Vosganian, sa plece toti condamnatii la pedepse cu suspendare pentru fapte de coruptie, conflicte de interese sau alte furaciuni!

Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

Reactia Comisiei Europene, dupa cazul Vosganian: Continuam sa monitorizam situatia in MCV

De ce a fost condamnat Voiculescu: A spalat bani ca un gangster celebru (motivare)

Monica Iacob Ridzi, condamnata definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare

Asta e solutia, daca Parlamentul vrea respect. Nu ne incalzeste cu nimic daca Elenei Udrea ii vor desface jandarmii catusele la intrare si i le vor pune din nou la plecare, pentru ca drumul de la arest la tribuna Parlamentului facut de Elena Udrea e foarte posibil sa mai fie parcurs si de altii.

Doar astazi, de exemplu, au dat cu subsemnatul la DNA Ploiesti deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma.

Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul in care cumnatul lui Ponta ar fi fost retinut

In presa internationala au mai aparut cazuri izolate de ministri sau parlamentari implicati in cazuri de coruptie, insa ei au zburat imediat din functii, pentru a nu leza imaginea partidelor lor si pentru a nu stirbi autoritatea institutiilor din care faceau parte.

Nicaieri in lume nu exista un Parlament intesat cu atatia penali. Dati-va demisia, doamnelor si domnilor infractori!

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#demisie Parlament, #Udrea catuse Parlament, #deputat condamnat, #senator condamnat , #parlament