Boagiu: E posibila o sesiune extraordinara a Parlamentului pe masurile FMI

Duminica, 09 Mai 2010, ora 15:33
1278 citiri
Boagiu: E posibila o sesiune extraordinara a Parlamentului pe masurile FMI

Senatorul PD-L Anca Boagiu a precizat, in urma intalnirii conducerii Senatului cu delegatia FMI, ca este posibila convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in vara, pentru adoptarea legilor aferente acordului cu FMI si apreciaza ca Guvernul ar trebui sa beneficieze de "un an de liniste".

Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu, precizeaza intr-un comunicat remis duminica NewsIn, ca din discutia cu delegatia FMI "a reiesit necesitatea implicarii Parlamentului pentru sustinerea masurilor agreate in urma negocierilor dintre Executiv si reprezentantii Fondului".

Vladescu va fi prezent luni in fata conducerii Senatului

"Trebuie trecute prin Parlament toate legile aferente aplicarii acordului cadru cu FMI, de aceea este posibila o sesiune extraordinara a Parlamentului in vara acestui an. Vom modifica probabil legislatia achizitiilor publice si vom aloca la rectificarea bugetara mai multi bani pentru cofinantarile necesare absorbtiei fondurilor europene. Acestea sunt doar cateva masuri de stimulare al mediului privat pentru repornirea cresterii economice", se arata in comunicat.

Vicepresedintele Senatului arata ca se vor cauta metode pentru a sprijini pensionarii cu pensii mici astfel incat sa existe un echilibru fata de masura scaderii cu 15% a pensiilor. "Aceste masuri sunt necesare pentru a stopa caderea economiei si a crea conditiile necesare pentru relansare", mai spune Boagiu.

Jeffrey Franks: PNL critica intr-un anumit fel deciziile luate de presedinte

Democrat-liberala apreciaza ca actualul Guvern trebuie sa fie sprijinit de cat mai multe forte politice in Parlament "pentru ca si-a asumat decontarea notei de plata pentru toate guvernarile care au intarziat reformele structurale dupa 1990".

"Executivul ar trebuie sa beneficieze de un an de zile de liniste, de un moratoriu care sa ii permita ducerea la bun sfarsit a prevederilor acordului cu FMI. Este o situatie grava in toata Europa, iar Romania trebuie sa ia deciziile rationale din punct de vedere economic pentru a nu ajunge in situatia Greciei", se precizeaza in comunicat.

Boagiu mai spune ca FMI nu ar fi acordat Romaniei o concesie in privinta depasirii nivelului deficitului bugetar initial convenit, de la 5,9% la o cifra de minim 6,5%, daca nu ar fi avut incredere in angajamentele si politicile actualului Guvern.

"Diferenta rezultata se va regasi in investitii pentru a pune economia pe roate" a declarat senatorul PD-L.

Conducerea Senatului s-a intalnit, duminica dimineata, cu delegatia FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sedinta extraordinara Parlament, #Anca Boagiu FMI , #parlament