Candidatii spun lucruri trasnite

Duminica, 09 Noiembrie 2008, ora 14:14
3837 citiri
Candidatii spun lucruri trasnite

Prostitutie, prezervative, mall si partie de schi. Ce au toate in comun? Sunt cateva din preocuparile candidatilor in aceasta campanie electorala.

Uninominalul este o chestiune noua, un teritoriu virgin pentru clasa noastra politica, obisnuita sa se ascunda pe o lista si sa intre pe burta in Parlament.

Uninominalul i-a bagat pe multi intr-o stare bizara de vrie si fiecare se chinuie sa vina cu o gaselnita proaspata, care sa le intipareasca numele in memoria alegatorului sictirit.

Asa s-au nascut anumite propuneri trasnite, care se ragasesc ca teme de campanie in programul candidatilor de la 30 noiembrie.

Sa incepem cu personaje cunoscute. Silviu Prigoana, patronul gunoaielor din Bucuresti, sustine ca dupa ce va fi ales deputat va milita pentru legalizarea prostitutiei.

Prigoana sustine ca "toate pipitele si nimfomanele trebuie sa imbine utilul cu placutul intr-un cadru civilizat", nu pe centura sau pe strazile marilor orase.

"M-am saturat sa le vad pe toate curvele pe strazi, iar cand deschid geamul la masina sa ma intrebe daca vreau ceva. Daca vreau sa dau pot sa ma duc eu undeva, nu sa sara ele pe mine. Daca se legalizeaza prostitutia, si pentru asta voi lupta in Parlament, se stopeaza si bolile cu transmitere sexuala. Acum dai 50.000 pe centura, iar peste cateva zile cinci milioane pentru tratament. Trebuie sa fim o tara civilizata, ca toate celelalte din Occident", a afirmat de curand miliardarul, care candideaza din partea PD-L la un loc in Camera Deputatilor in sectorul 3 din Bucuresti.

Alta figura cunoscuta a politicii, social-democratul Victor Ponta, a abandonat discursul plicticos pe baza de infrastructura si salarii si a trecut la promisiuni mai concrete gen: un mall, un cinematograf modern si o sala de sport in Targu Jiu, orasul de la care spera sa il trimita in Parlament.

O alta propunere cel putin ciudata este a udemeristului Kelemen Hunor, care vrea sa votam de la 16 ani.

Oficialul UDMR si-a motivat afirmatia, declarand ca tinerii de 16 ani sunt maturi si pot vota pentru viitorul lor.

Aceasta nu este singura initiativa a celor de la UDMR, Hunor va propune si reducerea limitei de varsta, de la 21 la 20 de ani, pentru candidatura la structurile administratiei publice locale.

Dintre anonimii politicii care vor sa isi faca un nume in Parlament, cel mai indraznet este Victor Negrescu, candidat din partea Aliantei PSD+PC pentru Camera Deputatilor in sectorul 3 al Capitalei. Negrescu vine cu o initiativa legislativa inedita, reducerea TVA la prezervative.

"Trendul ascendent inregistrat de statistici, coroborat cu faptul ca media europeana a TVA la prezervative este de 10%, m-au determinat sa aduc pe agenda publica o astfel de propunere.

Promovarea unei astfel de initiative va contribui nu doar la protejarea cetatenilor de riscuri inutile, ci va dovedi ca stim sa ne adaptam ca societate la ritmul alert de viata pe care il are populatia", sustine Negrescu.

In Ploiesti, Horia Toma, candidat PNL pentru Camera Deputatilor, le promite elevilor si profesorilor cate un laptop.

"In 2006 am initiat un proiect prin care fiecare elev si dascal trebuia sa primeasca cate un laptop. Din pacate, proiectul a fost respins, dar voi face totul astfel incat el sa fie pus in aplicare", a spus Toma.

Un candidat PD-L pentru un fotoliu de senator de Ploiesti, Gabriel Sandu, promite si el acordarea unui tichet energetic lunar, in valoare de 100 de lei.

Nici candidatul PSD pentru un post de senator de Prahova, Daniel Savu, nu se lasa mai prejos si promite cate 3.000 de lei pentru fiecare copil care se naste primul intr-o familie.

Si in Neamt, Iulian Tocu, un candidat PSD pentru functia de deputat, sustine ca va propune in Parlament, daca va fi ales, subventionarea facturilor la energia electrica, insa numai pentru locuitorii din colegiul sau.

"In aceasta zona locuiesc aproximativ 11.000 de familii si sunt convins ca, incepand din luna ianuarie 2009, acestea vor plati doar o jumatate din facturi", a promis Iulian Tocu.

Un candidat PSD Brasov, Gabriel Tita, promite sa faca partie de schi la Zarnesti si aeroport international in orasul Ghimbav.

Candidatul PNL Sebastian Moga promite ca le va da femeilor sase luni libere dupa adoptia unui copil. Este vorba despre acordarea unui concediu de adaptare pentru mamele adoptive, concediu care prevede aceleasi facilitati precum cel de maternitate, numai ca pe o durata de sase luni in loc de doi ani.

Cea mai tare promisiune electorala a vreunui candidat la parlamentare este insa aceea a lui Octavian Bot (PD-L) din Bihor. Bot sustine ca, daca nu va fi ales, se va impusca in cap in direct la televizor.

Ziare.com va invita la dezbatere. Cu care dintre aceste propuneri legislative ati fi de acord?

Se interzice fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzice fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Fotbalist de națională eliberat din închisoare după zece luni
Fotbalist de națională eliberat din închisoare după zece luni
Mijlocaşul sud-coreean Son Jun-ho, care a participat la ultima Cupă Mondială şi era reţinut într-o închisoare în nord-estul Chinei, fiind suspectat de corupţie, a fost eliberat şi a...
#candidati, #prostitutie, #prezervative, #lege, #alegeri parlamentare 2008 , #parlament