Cerere de infiintare a unei comisii parlamentare de ancheta a salarizarii din ASF

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 20:52
4063 citiri
Cerere de infiintare a unei comisii parlamentare de ancheta a salarizarii din ASF

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) solicita Parlamentului Romaniei sa infiinteze de urgenta o comisie parlamentara de ancheta a politicii de resurse umane si a salarizarii personalului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

"Solicitam Parlamentului Romaniei sa initieze o ancheta, care sa evalueze situatia existenta la ASF in ceea ce priveste politica de resurse umane si cea de salarizare.

Procesul deja demarat de evaluare a personalului ASF ar trebui sa fie transparentizat si sa fie stabilite incompatibilitati si criterii clare de competenta, atat pentru membrii Consiliului ASF, cat si pentru personalul autoritatii.

Ar trebui, de asemenea, sa fie stabilite si criterii de performanta care sa fie aplicate in politica de salarizare, niveluri maximale ale salariilor si altor categorii de venituri de natura salariala, precum si numarul maxim de posturi de conducere si de executie pe care il poate contine organigrama ASF", declara Alin Iacob, presedinte AURSF.

Solicitarea vine dupa aparitia in presa a mai multor informatii, referitoare la faptul ca un numar important de angajati si consilieri ai ASF sunt rude apropiate ale politicienilor de rang inalt din Romania, lucru care alimenteaza suspiciunile legate de caracterul clientelar al angajarilor, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, aceleasi informatii sugereaza ca, in cadrul ASF, exista salarii brute care ajung pana la zeci de mii de euro lunar, prime de vacanta, de sfarsit de an.

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare se considera pe deplin indreptatita sa initieze acest demers, in conditiile in care utilizatorii romani de servicii financiare sunt practic cei care platesc salariile conducatorilor, consilierilor si salariatilor ASF, avand in vedere ca acestea se achita din taxele si comisioanele ridicate pe care utilizatorii de servicii financiare le platesc societatilor de asigurare, societatilor de servicii de investitii financiare, administratorilor ondurilor de pensii si celorlalte entitati de pe pietele reglementate si supravegheate de ASF, se mai arata in comunicat.

Reactia ASF dupa dezvaluirea salariilor uriase: La noi sunt mai mici decat la BNR!

Presedintele ASF, Dan Radu Rusanu, a obtinut venituri de peste 72.000 de euro brut, in ultimele doua luni ale anului 2013, potrivit unor informatii publicate de Hotnews.

De asemenea, prim-vicepresedintele institutiei, Daniel Daianu, a castigat in aceeasi perioada peste 68.000 de euro brut. Totodata, venituri uriase au incasat si diferite rude ale unor demnitari, angajate la ASF.

Astfel, Laura Elena Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor Daniel Chitoiu, a avut un venit brut de peste 19.000 de euro in ultimele doua luni ale anului 2013, in timp ce fosta sotie a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a castigat 16.700 de euro in lunile noiembrie si decembrie 2013.

Venituri de peste 15.000 de euro brut in ultimele doua luni ale anului 2013 au avut si Aura Socol, sotia consilierului premierului Victor Ponta, Cristian Socol, dar si Iuliana Scutaru, sotia deputatului liberal Cristian Scutaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#comisie parlamentara ancheta salarii ASF, #ancheta salarii ASF, #Parlamentul Romaniei ancheta ASF , #parlament