Editorial: Spaga in interes national

Autor:
Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 08:02
2485 citiri
Editorial: Spaga in interes national

Ca sa nu ramana repetenti in colegiile lor, iar functionarii FMI sa nu plescaie scarbiti descoperind ca bugetul trece greu, deci cui sa dea, si in baza a ce, cheia salvarii cheltuielilor de la faliment, guvernantii si parlamentarii au pus de-o miuta.

Unii se fac ca taie si nu aproba amendamente pentru lacasuri de inchinaciune si de invatatura decat ici-colo, spre a corecta, cand or pleca functionarii FMI, prin HG-uri, altii se fac ca critica, dar smechereste, cu o jumatate de gura, in asteptarea pomenii, dar cu mana exersata pe butonul "pentru".

Astfel ca intre dosarul "Valiza" si fratia putere-opozitie intru trecerea bugetului nu-i nicio diferenta. Decat ca la politicieni e in interes national, deci nu se pune. Daca Gigi Becali a fost trimis in judecata pentru a promis bani celor de la "U" Cluj sa isi faca treaba, parlamentarii primesc 70.000 de euro de colegiu (o spune ziarul "Gandul", care are unele dintre cele mai bune surse pe ogorul politic) ca sa admita ca bugetul pe 2010 e beton.

Si unde-i necazul? In definitiv, guvernul incearca sa obtina niste bani fara de care Romania in general, si alegerile viitoare in special se duc dracului, iar scopul este repararea unor drumuri, scoli, biserici. Pana la urma, beneficiar este cetateanul.

Nu-i niciun bai, decat ca o mirare, cum ar spune Mircea Geoana la televizor. Flacaii astia aflati la putere isi pot trece bugetul singuri, dar vor sa se asigure.

Intrebarea e cum se poate asigura Emil Boc ca din cele 2000 de amendamente pe care le cloceste PSD (noroc ca nu mai e Funar in parlament, ca ar mai fi inca pe atatea) pot fi lasate la vatra suficiente incat social-democratii sa nu profite de nefericirea adversarilor in caz ca bugetul nu trece decat prin martie.

Sau poate ca este vorba despre un joc inteligent facut de PSD, care se lasa greu - partidul a apreciat, prin vicepresedintele Constantin Nita, ca bugetul este construit "pe o viziune ingusta". Ei las, c-o dezingusteaza interesul national!

Putea sa lipseasca din patria combinatiilor exact parlamentarul, port-drapelul suveranitatii? Putea, dar asta ar insemna ca reforma politicii s-a produs, si tot ceea ce se taie si se adauga in avutia nationala are la baza ratiune, nu simtire.

Cum insa Romania a amanat nepermis elaborarea unor strategii, toate au devenit prioritati, si Guvernul Boc trebuie sa creasca banul intr-un an cati altii in 20. Ceea ce e imposibil, si uite-asa am ajuns in situatia ca repararea acoperisului unei scoli sa fie rodul unei spagi. Nu-i niciun bai, ca in Romania, copiii nu mai invata la scoala "Catelus cu parul cret".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#spaga buget Parlament, #parlamentari spaga buget, #buget 2010 Guvern , #parlament