Miercurea neagra pentru Valcov, Sova si Nicolescu? Parlamentarii decid daca permit arestarea lor preventiva

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:16
2482 citiri
Miercurea neagra pentru Valcov, Sova si Nicolescu? Parlamentarii decid daca permit arestarea lor preventiva

Camera si Senatul sunt asteptate sa se pronunte miercuri asupra cererilor de incuviintare a retinerii si arestarii preventive pentru deputatul PNL Theodor Nicolescu si senatorii PSD Dan Sova si Darius Valcov.

La Senat, dezbaterile asupra cererilor formulate in cazurile lui Dan Sova si Darius Valcov sunt programate sa inceapa la ora 10.00.

Camera Deputatilor a stabilit pentru ora 15.30 dezbaterile asupra solicitarii vizandu-l pe Theodor Nicolescu.

In cazul fostului ministru de Finante, votul urmeaza sa fie dat chiar de ziua sa de nastere. Darius Valcov se va prezenta in fata senatorilor pentru a-si sustine punctul de vedere in ziua in care implineste 38 de ani.

Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat, in 19 martie, aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.

Comisia juridica a Senatului nu a putut da, marti, un vot in favoarea sau impotriva cererii DNA de retinere si arestare preventiva a lui Darius Valcov, inregistrandu-se egalitate, respectiv cinci voturi "pentru" si cinci "impotriva", precum si o abtinere.

A doua cerere DNA privind retinerea si arestarea lui Valcov a ajuns la Senat

Darius Valcov a spus, dupa participarea la sedinta, ca a dat o declaratie in fata comisiei si ca isi va sustine nevinovatia in plen.

Tot marti, DNA a cerut un nou aviz pentru arestarea lui Darius Valcov, acesta fiind suspectat ca a folosit informatii obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le administreaza prin interpusi.

Prima cerere DNA de arestare a lui Valcov, aviz negativ in comisia juridica (Video)

Potrivit DNA, Darius Valcov ar fi obtinut, astfel, mai multe bunuri, trei lingouri de aur, care cantaresc in total trei kilograme, un tablou cu rama aurie, inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Cocteau si o pictura pe lemn, inscriptionata Aurel Acasandrei, precum si sumele de 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei. Anchetatorii sustin ca banii si bunurile au fost depozitate intr-un seif, care era lasat spre pastrare unei persoane apropiate fostului ministru.

Aceasta a doua cerere formulata de DNA in cazul lui Valcov va intra in perioada urmatoare in circuitul parlamentar.

Dan Sova, trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu

Plenul Senatului va dezbate, miercuri, si cererea formulata de DNA in cazul lui Dan Sova.

Procurorul sef al DNA a trimis in 13 martie procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Senatul amana votul pentru arestarea lui Sova: Care sunt motivele

Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Comisia juridica a avizat miercurea trecuta, cu sase voturi "pentru" si cinci "impotriva", solicitarea privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova.

Dan Sova a declarat, dupa audierea in Comisia juridica, unde si-a aparat cauza in fata colegilor juristi, ca nu doreste sa faca declaratii si ca singurul lucru pe care doreste sa il transmita este ca "a spus numai adevarul in comisie si in plen va face la fel".

Theodor Nicolescu, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu

Si Camera Deputatilor este asteptata sa se pronunte, miercuri, asupra solicitarii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PNL Theodor Nicolescu.

Aviz pozitiv pentru arestarea deputatului PNL Theodor Nicolescu, in dosarul fostului sef ANI (Video)

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Theodor Nicolescu pentru luare de mita si abuz in serviciu, in dosarul privind despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Comisia juridica a Camerei a aprobat luni cererile formulate de DNA, pentru cea de retinere fiind exprimate 14 voturi "pentru", 4 "impotriva" si unul anulat, iar in cazul arestarii preventive - 13 voturi "pentru" si 3 "impotriva".

Nicolescu nu a fost prezent la comisie si nici avocatii sai, Bogdan Ciuca aratand ca acesta a comunicat ca nu vine din "considerente colegiale", avand in vedere ca a facut parte din Comisia juridica.

Theodor Nicolescu era vicepresedinte al Comisiei juridice, dar si-a dat demisia din comisie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Darius Valcov imunitate arest, #Dan Sova imunitate arest, #Theodor Nicolescu imunitate arest , #parlament