Parlamentul vine special din vacanta azi, pentru ordonantele date de Guvern. Iata programul

Marti, 08 August 2017, ora 07:08
7783 citiri
Parlamentul vine special din vacanta azi, pentru ordonantele date de Guvern. Iata programul
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul se reuneste azi in sesiune extraordinara, pentru a demara dezbaterile pe ordonantele aprobate vineri de Guvern.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat programul pentru marti.

Biroul Permanent al Senatului se reuneste la ora 14:00, iar plenul este programat la ora 15:00. Cat despre Camera Deputatilor, aici sedinta BP incepe la 11:00 si plenul se reuneste tot la 15:00.

Fiecare Camera va incepe dezbaterea in comisiile de specialitate a ordonantei la care e prima Camera sesizata.

"Proiectele vor trebui dezbatute intai in comisii (permanente - n.red.). Deci vor trebui convocate comisiile, dupa care proiectele vor fi dezbatute in plen. E greu de presupus ca in aceeasi zi... Nicio comisie serioasa nu poate sa dezbata, mai ales ca ora de convocare a BP este ora 14:00, nu-mi imaghinez ca maine (marti - n.red.) vom putea sa facem acest lucru. Dar ordonanta a intrat in vigoare, Senatul fiind convocat.

Ceea ce e mai important este ca ordonanta este in vigoare. (...) Trebuie convocat in sesiune extraordinara Parlamentul. Ceea ce facem dupa aceea tine de reglementari si de regulamente", a explicat Tariceanu, luni, la finalul sedintei de conducere a coalitiei PSD-ALDE.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca liberalii vor cere suplimentarea ordinii de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru ca Ionut Misa sau Mihai Tudose sa fie convocati sa prezinte executia bugetara pe primele sase luni ale anului si planul de sustinere a cheltuielilor bugetare realizate prin cresterile de salarii.

Amintim ca vineri Guvernul a adoptat ordonantele de urgenta privind pensiile speciale ale militarilor, dar si plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copiilor.

Citeste si

In plus, s-ar putea discuta in sesiunea extraordinara si despre transferul Elcen la Primaria Capitalei.

Potrivit Constitutiei, ordonantele de urgenta intra in vigoare numai dupa depunerea lor spre dezbatere in procedura de urgenta la Camera competenta sa fie sesizata si dupa publicarea acestora in Monitorul Oficial.

Camerele, daca nu se afla in sesiune, se convoaca in mod obligatoriu in cinci zile de la depunere sau, dupa caz, de la trimitere.

Daca in termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizata nu se pronunta asupra ordonantei, aceasta este considerata adoptata si se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea in procedura de urgenta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Tariceanu sesiune extraordinara Senat, #sesiune extraordinara Parlament ordonante , #parlament