Scandal in Parlament: PNL si PSD au parasit plenul la venirea lui Anastase

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 16:33
2712 citiri
Scandal in Parlament: PNL si PSD au parasit plenul la venirea lui Anastase
Foto: Arhiva

Parlamentarii PNL au parasit luni sala de plen, nemultumiti de faptul ca sedinta este condusa de Roberta Anastase.

Ulterior, si reprezentantii PSD au cerut pauza de consultari iar dupa cateva discursuri de la tribuna au decis sa paraseasca plenul si sa asiste la sedinta de la balcoane, precum cetatenii obisnuiti.

In plus, PSD si PNL nu au mers luni nici la sedinta Camerei Deputatilor, fiind a sasea oara in ultimele patru saptamani cand Opozitia nu se prezinta la Biroul Permanent.

Acestia protesteaza in acest fel fata de modul in care Roberta Anastase conduce Camera Deputatilor si ii cer demisia.

"Dvs. sfidati o tara intreaga incercand sa conduceti lucrarile Camerei", a spus si liberalul Eugen Nicolaescu. "Noi, de la PNL parasim sala pana cand dvs. parasiti lucrarile sedintei si conducerea Camerei", a amenintat el, arata NewsIn.

Mircea Toader, PD-L, a sarit in apararea Robertei Anastase. "Noi suntem pregatiti sa functionam si fara dvs, dar nu asta e rolul Parlamentului. (...) Trebuie sa mergem impreuna, ne place, nu ne place, suntem impreuna pana in 2012", a spus Toader.

"Am solicitat ca dna Roberta Anastase sa nu mai conduca lucrarile de plen, deoarece chiar daca presedintele a retrimis legea pensiilor, furtul la vot nu poate sa fie anulat. Va rugam sa desemnati un vicepresedinte care sa conduca lucrarile, in caz contrar vom solicita un timp de consultare pentru a stabili atitudinea", a spus si Aura Vasile.

PNL si PSD o boicoteaza iar pe Roberta Anastase in BP

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat luni, dupa sedinta Biroului Permanent, ca deputatii PSD nu vor participa la sedintele Camerei Deputatilor pana la demisia lui Anastase din functia de presedinte al acestui for legislativ.

"Nu putem fi complici si nu putem legitima frauda comisa de doamna Anastase. Practic, activitatea unei Camere a Parlamentului este blocata doar de complicitatea si de scutul pe care PD-L il fac, exact ca si in cazul Ridzi, in jurul unei persoane dovedita deja in opinia publica de a fi fraudat un vot esential", a declarat presedintele PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#PNL parasit plen, #PNL PSD demisie Anastase, #Roberta Anastase Camera Deputatilor, #PSD PNL Anastase frauda , #parlament