Scandalul greselilor din manualele unice: Directoarea Editurii Pedagogice va fi chemata la audieri in Parlament

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 18:54
3927 citiri
Scandalul greselilor din manualele unice: Directoarea Editurii Pedagogice va fi chemata la audieri in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor a hotarat marti ca pe 12 septembrie sa fie invitata la audieri in cadrul Comisiei directorul Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Audierea are loc pe tema greselilor din noile manuale scolar, a anuntat deputatul PMP, Robert Turcescu.

"A fost votata azi (marti-n.red.) in Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor, la propunerea mea, invitarea la audieri in comisie a directorului Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Pe tema manualelor, evident. Se va intampla miercurea viitoare (12 septembrie-n.red.) ", a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Problemele din manualele

Amintim ca, in urma cu doua saptamani, mai multe greseli au fost depistate in noul manual de Geografie pentru elevii din clasa a VI-a, precum pozitionarea incorecta pe harta a orasului Turnu Magurele, amplasat acolo unde, de fapt, este orasul Drobeta-Turnu Severin.

Ulterior, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a decis sa solicite Editurii Didactice si Pedagogice (EDP) retiparirea in totalitate a manualului, dupa ce au fost tiparite aproape 150.000 de carti care contin grave erori.

Erori au fost depistate si in manualele de istorie pentru elevii de a VI-a, unde s-au strecurat greseli de scriere, inversari de ani, dar si definitii gresite.

Dupa ce un profesor de istorie a sesizat greselile si le-a facut publice pe contul sau de Facebook, directorul general al Editurii Didactice si Pedagogice a afirmat ca "exista, intr-adevar, doua greseli de typing".

Mai mult, Editura Didactica spune ca greselile nu-i pot fi imputate si l-a acuzat pe profesorul care a descoperit greselile ca le-a "fabricat", suparat fiind ca nu manualul scris de el a castigat.

Maria Nistor, directorul Editurii Didactice si Pedagogice a sustinut ca este vorba despre "cateva greseli mici de redactare" si cateva pagini decalate si ca atacurile sunt parte dintr-o "campanie de decredibilizare institutionala".

In plus, zilele acestea, au fost semnalate greseli si in manualul de Biologie de clasa a VI-a.

Iata mai multe detalii aici - Si manualul de Biologie contine greseli grave: Vasele de sange au lungimi diferite, inima si ficatul sunt pozitionate gresit

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Directoarea Editurii Pedagogice audiere Parlament, #Maria Nistor audiere Parlament, #scandalul greselilor din manuale , #parlament