Se schimba planurile pentru Andronic: Va fi audiat in comisia de ancheta condusa de Dragnea. Jurnalistul promite noi dezvaluiri

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 16:21
5641 citiri
Se schimba planurile pentru Andronic: Va fi audiat in comisia de ancheta condusa de Dragnea. Jurnalistul promite noi dezvaluiri
Foto: Facebook/Dan Andronic

Jurnalistul Dan Andronic nu va mai fi audiat de catre Comisia SRI, asa cum se anuntase, ci de catre comisia comuna de ancheta parlamentara a alegerilor din 2009, dat fiind faptul ca s-a anuntat deja constituirea acesteia, a precizat, marti, Adrian Tutuianu.

"Noi aveam programat sa-l chemam (pe Dan Andronic - n.red.) la audieri maine (miercuri - n.red.). In conditiile in care s-a anuntat deja constituirea unei comisii comune de ancheta a celor doua Camere, care-si propune aceleasi lucruri pe care ni le propuneam noi - ceva mai mult, de fapt, pentru ca noi ne propuneam sa analizam doar activitatea SRI si a unor cadre din SRI legat de alegerile din 2009 - apare ca inutila chemarea la Comisia SRI (a lui Andronic - n.red.) ", a precizat presedintele Comisiei SRI.

El a aratat ca in cadrul acestei comisii comune de ancheta parlamentara se vor face toate audierile persoanelor care au legatura cu alegerile din 2009 si care au fost indicate in materialul publicat de Andronic.

Intrebat daca, in consecinta, ar trebui sa vina la audieri si Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea, Tutuianu a raspuns: "Asta va decide comisia, trebuie sa o luam pe etape".

Tutuianu a spus ca decizia de convocare a plenului si de supunere la vot a proiectului de hotarare privind infiintarea comisiei va fi luata cel mai probabil joi, in cadrul Birourilor Permanente reunite.

UPDATE Dan Andronic scrie pe Facebook ca se va prezenta in fata Parlamentului, in Comisia SRI sau in fata vreunei alte comisii, daca va fi chemat, pentru ca va putea astfel sa prezinte date pe care nu le-a dezvaluit pana in acest moment cu privire la alegerile prezidentiale din 2009:

"Intrucat am fost intrebat daca ma voi prezenta pentru audieri in Parlament, vreau sa dau pentru toata lumea urmatorul raspuns: nu am fost anuntat de audierea la Comisia SRI sau oricare alta comisie, iar acum sunt plecat din tara. Dar sigur ma voi prezenta in fata Parlamentului atunci cand ajung in Romania. Mai ales ca voi putea prezenta comisiei date pe care nu le-am dezvaluit in serial, existand posibilitatea ca pana atunci sa apara si alte elemente".

Comisia SRI a apreciat, saptamana trecuta, ca utila invitarea lui Dan Andronic la audieri, pentru saptamana in curs, pentru a prezenta date si informatii precise despre articolul sau cu privire la alegerile din 2009.

"Deocamdata avem o poveste care este ambalata frumos. Am recitit de mai multe ori articolul respectiv, dar nu am putut trage o concluzie. In schimb, stiu ca exista o preocupare a opiniei publice legat de acest subiect, dupa cum am spus, ca o implicare a SRI in procesul electoral ar fi foarte grava. Din aceste motive il vom chema la audieri", a adaugat Tutuianu.

PSD si ALDE au cerut, saptamana trecuta, ancheta parlamentara pentru clarificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009, dar si de rezultatul scrutinului prezidential, dupa dezvaluirile facute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor si persoane aflate in anturajul lui Traian Basescu.

Seful PSD, Liviu Dragnea, a spus ca vrea el insusi sa conduca aceasta comisie de ancheta din Parlament.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dan Andronic audiat, #Dan Andronic comisia SRI, #Dan Andronic audiat comisie alegeri 2009 , #parlament
Comentarii