Senatul si Camera cer suplimentari bugetare

Luni, 30 Mai 2011, ora 16:55
1549 citiri
Senatul si Camera cer suplimentari bugetare
Foto: Arhiva

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat luni dupa sedinta Biroului Permanent, ca bugetul institutiei va avea nevoie de o suplimentare la prima rectificare bugetara, altfel institutia nu-si va putea incheia executia bugetului in acest an.

"Avand in vedere bugetul extrem, extrem de auster pe care il are Senatul - deplasarile in strainatate se vor face numai in conditii speciale si cu delegatii cat mai restranse. (...) Bugetul Senatului a beneficiat de mult prea mari si multe diminuari si suntem in situatia in care e posibil ca fara o suplimentare a bugetului, executia bugetului sa nu se poata incheia la toate capitolele pentru 2011", a spus Chelaru.

De asemenea, Biroul Permanent a adoptat un memorandum intern pentru supravegherea atenta a situatiei prezentei senatorilor la lucrarile de plen si la cele din comisiile de specialitate, urmand a fi analizata eventuala sactionare salariala a absentilor nemotivat.

Totodata, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a luat, luni, hotararea de a transmite o scrisoare Executivului prin care sa solicite suplimentarea bugetului cu peste 900.000 de lei pentru organizarea congresului romanilor de pretutindeni.

"Legea prevede ca (congresul romanilor de pretutindeni, n.r.) se organizeaza anual. Tot legea prevede ca cea care suporta costurile este Camera Deputatilor. Costurile se ridica la 908.800 de lei si intrucat Camera Deputatilor nu a avut prevazut in bugetul pe anul acesta o astfel de suma s-a hotarat sa se faca o scrisoare catre Guvern sa se vada in ce masura din fondul de rezerva al Guvernului sa fie suplimentat bugetul Camerei Deputatilor pentru a se putea organiza aceasta activitate legala", a declarat presei Niculae Mircovici, secretarul Camerei Deputatilor.

Conform devizului de cheltuieli pentru organizarea congresului romanilor de pretutindeni, costurile pentru desfasurarea acestei actiuni s-ar ridica la 908.800 de lei, din care 559.000 de lei pentru transport, 8.600 de lei pentru transport intern cu autocare, 21.500 de lei pentru inchiriere de sali si 43.000 de lei pentru materiale promotionale.

Congresul ar trebui sa se desfasoare in perioada 13-15 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#suplimentari buget Senat, #suplimentare buget Camera Deputatilor , #parlament