Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Superimunitatea parlamentarilor s-a intors pe usa din dos!

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 07:33
6608 citiri
Superimunitatea parlamentarilor s-a intors pe usa din dos!

N-ati obosit? E greu sa luptati zi de zi pentru libertate, pentru a nu pierde ce ati castigat de la prabusirea comunismului pana acum, pentru a ramane in Europa, pentru viitorul propriilor copii?

E greu sa luptati mai ales cand aveti un guvern care e impotriva acestor valori si actioneaza in asa fel incat sa le distruga si sa scoata Romania de pe harta democratiilor.

Victor Ponta a stat de vorba la inmormantarea lui Mandela cu presedintele american Barack Obama, cel putin asta spune Mediafax, dar a pus la cale in tara o lovitura de stat legislativa. A lasat acasa o foaie de parcurs prin care a cerut parlamentului sa elibereze borfasii din inchisori, sa treaca Legea minelor care dadea unda verde exploatarii cu cianuri de la Rosia Montana, sa decapiteze TVR si sa scape parlamentarii de prevederile legii conflictului de interese.

Din tot planul, ultimele doua obiective au fost indeplinite. Scoaterea parlamentarilor si primarilor de sub legea conflictelor de interese face ca DNA (Directia Nationala Anticoruptie) sa nu mai poata ancheta deputati si senatori. Intr-un fel, daca vreti, aceasta modificare a Codului Penal limiteaza actiunile procurorilor DNA. Bine ai revenit coruptie! Nici macar n-ai apucat sa pleci!

Dupa o zi nebuna, singura tinta atinsa a fost stoparea luptei impotriva coruptiei. Victor Ponta si USL dau o lovitura grava democratiei romanesti. Pentru a cata oara?

Toata tevatura creata nu a fost doar pentru a scapa politicienii de raspundere in fata legii, asa cum scria jurnalistul Ion Cristoiu. Ca sa va dati seama cum gandeste Victor Ponta si acolitii sai, inclusiv Crin Antonescu, trebuie sa intelegeti ca luni noapte, comisia juridica a Camerei Deputatilor s-a intalnit pe furis si a pregatit o strategie. Au scos de la naftalina proiectul de lege a amnistiei si a gratierii, stiau ca in aceasta zona, opinia publica e sensibila, l-au modificat pe ici pe colo si l-au trimis catre plen.

Pe ordinea de zi a intrat acest proiect care a explodat ca o bomba, toata dezbaterea s-a concentrat, in prima parte a zilei, pe aceasta oroare, dar, in acelasi timp, a fost pusa pe tapet Legea minelor si modificarile la Codul Penal. Ponta a pariat ca la ruleta pe mai multe variante, ce-o iesi, o iesi. Stia ca PNL nu sustine proiectul Rosia Montana, stia ca amnistia naste controverse, dar mai stia ca superimunitatea e visata de orice parlamentar si primar. Asa ca modificarile din Codul Penal aveau cea mai mare sansa de reusita.

Ceea ce se intampla sub domnia PSD si PNL e inimaginabil. Nu a mai fost o tensiune sociala atat de mare din perioada lui Ion Iliescu cand veneau minerii la Bucuresti o data la trei luni ca sa niveleze orice opozitie la adresa FSN. Nu exista zi lasata de la Dumnezeu sa nu ai senzatia ca Puterea ti-a pus gand rau.

Se suprataxeaza benzina, se impoziteaza stalpii, se elibereaza talharii, se otravesc fantanile. Zi de zi e o confruntare directa intre cei alesi si alegatori. Guvernul Ponta pare a nu avea alta misiune decat imbogatirea propriei clici si exterminarea adversarilor. Cred ca, la o alta scara, aceasta atmosfera seamana cu cele din perioada fanariota.

Victor Ponta a plecat la inmormantarea lui Nelson Mandela si a lasat vorba, cat lipseste, toate treburile murdare sa fie rezolvate.

La sfarsit, hai sa facem un exercitiu de imaginatie. Cum ar arata Romania si ce s-ar alege de ea daca n-ar fi membra UE, cu Ponta si Antonescu la conducere?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#legea amnistierii, #imunitate parlamntari, #modificae cod penal , #parlament