Un angajat TVR s-a aruncat de la balconul Parlamentului

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 10:30
27647 citiri
Un angajat TVR s-a aruncat de la balconul Parlamentului
Foto: Reuters

Un barbat s-a aruncat, joi dimineata, de la unul dintre balcoanele Palatului Parlamentului, in timp ce prim-ministrul Emil Boc se pregatea sa isi sustina discursul prin care urmeaza sa se apere de motiunea de cenzura pe Legea cadru a salarizarii, depusa de Opozitie.

Potrivit primelor informatii, barbatul are in jur de 40 de ani, este tehnician al TVR si venise la Parlament sa puna luminile pentru transmisiunile din ziua motiunii.

Imediat dupa acest incident, primul de acest fel din istoria Romaniei, zeci de parlamentari s-au adunat inmarmuriti in jurul barbatului si au incercat sa-i dea primul ajutor.

Barbatul purta un tricou pe care scria cu markerul: "Ne-ati ciuruit si ne-ati vandut, ne-ati ucis viitorul copiilor!". Dupa incident, barbatul era constient si vorbea cu parlamentarii.

Foto: Antena 3

Sinucidere la TVR - un angajat s-a spanzurat la subsol

Foarte rapid au ajuns in plen si angajatii ISU care i-au acordat primul ajutor. Anca Onofrei, purtatorul de cuvant al ISU, a declarat pentru Realitatea TV, ca "victima este constienta si va fi transportata de urgenta la spital. Din informatiile pe care le am de la colegii mei, se pare ca persoana are semne vitale bune, este constienta si este imobilizata pe targa pentru a fi transportata la spital in cel mai scurt timp pentru mai multe investigatii", a declarat Anca Onofrei, purtatorul de cuvant al ISU.

Foto: Antena 3

Dupa primul consult medical, se pare ca barbatul are o fractura la piciorul stang si o lovitura puternica la piept. Raed Arafat, subsecretar de stat in Miniserul Sanatatii, a declarat la Realitatea TV ca barbatul este constient, iar acesta este "un semn bun".

Bogdan Oprita, coordonator SMURD, a precizat pentru Antena 3 ca numele barbatului este Adrian Sobaru si ca este transportat catre Spitalul de Urgenta, fiind stabilizat si avand o fractura deschisa la un picior. Barbatul a fost scos din sala de plen de echipajul SMURD si a strigat de pe targa "Libertate!", potrivit NewsIn.

Colegii de la TVR ai barbatului au declarat pentru Gandul ca nu stiau de planul barbatului de a se arunca de la balcon. "Nu ne-a spus nimic, am fost si noi luati prin surprindere", au declarat acestia.

Clubul Roman de Presa a facut un apel la decenta catre jurnalisti, in relatarile despre incidentul care a avut loc la Parlament joi.

"CRP face apel la decenta in relatarile despre incidentul de la Parlament. Dar, oricat de decenti am fi, deciziile politice subiective, fara intelepciune, raman aceleasi. CRP il va sprijini pe colegul nostru de la TVR prin toate mijloacele de care dispune", a declarat Indira Crasnea, presedintele Clubului, potrivit Mediafax.

Accident de munca

Secretarul de stat, Raed Arafat a declarat, joi seara, la Realitatea TV, ca starea barbatului este stabila, nu are probleme la coloana si nici leziuni care sa-i puna viata in pericol. El spune ca Inspectoratele de Munca sunt cele care stabilesc daca aceasta intamplare a fost un accident de munca si nu Ministerul Sanatatiii.

La randul sau, seful biroului de control ITM, Constantin Bujor a declarat ca atata timp cat persoana desfasura activitati de serviciu, acest lucru este incadrat ca accident de munca.

Barbatul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, in afara oricarui pericol

Un angajat TVR s-a aruncat de la balconul Parlamentului: CNA avertizeaza televiziunile

Parlamentarii, in stare de soc

Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu a declarat, pentru Realitatea TV, ca s-a aflat in apropierea zonei in care s-a prabusit barbatul.

"Noi suntem obisnuiti cu acest gen de activitati in Parlament, pentru ca in Parlament vin tot felul de persoane. L-am vazut timp de o fractiune de secunda, am auzit cum a strigat: Am copil de sapte ani, ne-ati distrus viitorul, dupa care a cazut chiar in fata noastra, s-a prabusit pe una din banci. Banca este avariata complet, are si urme de sange prin impactul pe care l-a avut", a declarat Mugurel Surupaceanu.

Parlamentarii, socati de incidentul din plen

Acesta a precizat ca parlamentarii sunt extrem de afectati de incidentul respectiv. "Am vazut colegi care plang efectiv in Parlament, dupa acest incident, si eu sunt extrem de impresionat. Nu am mai trait un astfel de moment, asistam de un gest disperat de a protesta fata de masurile Guvernului Boc", a declarat Surupaceanu.

Din respect fata de viata privata a unui om, Ziare.com nu va difuza imaginile cu saltul in gol al barbatului care s-a aruncat in Parlament

Foto: Realitatea TV

Sedinta Parlamentului a fost suspendata timp de 15 minute in urma accidentului si s-au convocat Birourile Permanente reunite.

La randul sau, liderul de grup al deputatilor PSD, Mircea Dusa, a comentat incidentul, spunand: "Nu mai este nevoie sa depunem motiuni de cenzura, poporul roman a dat astazi o motiune".

Senatorul PSD, Toni Grebla, a declarat ca barbatul a strigat ceva inainte sa plonjeze "ca intr-o piscina" de la balcon si ca acesta avea o situatie familiala dificila, unul dintre copiii sai fiind bolnav.

"Barbatul avea doi copii, din care unul avea anumite probleme si se pare ca acel ajutor de insotitor pentru copil cu handicap ii ajuta. Am inteles ca era unul din cei mai buni tehnicieni din Televiziunea Romana", a declarat Toni Grebla.

Acesta a precizat ca este posibil ca saracia sa-l fi impins la acest gest absolut regretabil. "E absolut regretabil, nu mi-as fi imaginat ca se poate intampla asa ceva in Parlament. Sigur ca saracia poate duce la aceste gesturi, sunt oameni care nu au ce pune pe masa si ajung in situatii regretabile, aceste gesturi nu trebuie incurajate", a spus Toni Grebla.

Prima reactie a premierului imediat dupa incidentul din Parlament, cand se afla langa barbatul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, a fost aceea de a-si exprima usurarea ca protestatarul este constient si a cazut astfel incat nu s-a lovit fatal la cap.

"Bine ca a cazut cu fata, nu s-a dus in cap", a spus premierul potrivit unei inregistrari NewsIn.

De asemenea, Boc pare sa spuna ca daca tehinicianul ar fi cazut in cap putea sa fi murit deja. Ulterior, el a mai afirmat: "E bine ca e constient, e o veste buna ca e constient".

La interventia unui jurnalist, privind posibile hemoragii interne ale victimei, Boc a replicat scurt: "N-are".

La intrarea in sedinta Birourilor Permanente, Boc a precizat ca "cel mai important lucru este sa salvam viata acestui om".

Foto: Realitatea TV

"Cel mai important lucru este sa salvam viata acestui om si aceasta este preocuparea de baza, sa salvam viata acestui om", a spus primul-ministru inainte de a intra in sedinta Birourilor Permanente reunite.

Opozitia se retrage de la lucrarile Parlamentului, sedinta continua

Opozitia nu mai participa la dezbateri

Social-democratii si liberalii s-au retras de la sedinta comuna a Parlamentului de joi, considerand ca aceasta nu poate continua dupa ce un barbat s-a aruncat din loja Parlamentului, a anuntat presedintele PSD, Victor Ponta.

"Nu credem ca mai putem continua aceasta sedinta. (...) Nu putem sa ne facem ca nu s-a intamplat nimic", a spus Ponta, care a adaugat ca ramane de vazut care va fi rezolvarea juridica privind dezbaterea motiunii de cenzura asupra legii-cadru a salarizarii bugetarilor.

Plenul a votat insa continuarea sedintei.

Foto: Realitatea TV

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#barbat aruncat parlament, #barbat balcon parlament , #parlament